App Foodvisor registreert alle calorieën op uw bord

Zogenaamde foodtracker-apps rekenen erop dat hun gebruikers zelf trouw ingeven wat en hoeveel ze eten. Dat is ook meteen hun zwakke plek. Foodvisor lost dat op, met een foto en AI-technologie.

In theorie klinkt het goed: een app waarin u kan bijhouden wat u eet. In praktijk is dat echter te vaak teveel rompslomp. Foodvisor, een Franse start-up, heeft een app ontwikkeld die gebruikers de moeite bespaart. Foodvisor herkent namelijk wat er op uw bord ligt.

Deeplearning over textuur

De technologie erachter is vrij simpel: met deeplearning heeft Foodvisor geleerd om texturen, soorten en alle componenten van eten op een foto te herkennen. Die informatie is niet compleet, maar met AI leert Foodvisor zichzelf ook nieuwe voedingswaren kennen.

Zodra u een foto neemt van het gerecht voor uw neus, schat Foodvisor in hoe ver uw bord van de camera verwijderd is. Op die manier weet de app hoeveel eten er op uw bord ligt. De onderliggende technologie weet ook wat u aan het eten bent, al kan u dat ook zelf ingeven als er een fout optreedt.

Vervolgens berekent Foodvisor hoeveel vitaminen, calorieën, koolhydraten en dergelijke er op uw bord liggen. Die slaat hij automatisch op. Uiteindelijk kan u daarmee zelf aan de slag. In een volgende stap kan Foodvisor ook die analyse voor u maken.

1,8 miljoen downloads

De startup uit Frankrijk heeft 1,5 miljoen dollar opgehaald in 2018 en lanceerde vervolgens in Frankrijk. Er zijn intussen al 1,8 miljoen downloads, in verschillende talen. De app is wel betalend en daar is een goede reden voor. U krijgt er namelijk de hulp bij van een echte diëtiste.

Foodvisor heeft twee betaalplannen: een van 5 dollar en een van 10. Voor dat laatste krijgt u er een consult bij van een diëtist die aanbevelingen geeft op basis van uw eetpatroon. Die kan een AI namelijk niet vervangen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20