Antwerps ziekenhuis schrapt alle niet-dringende ingrepen: 40 werknemers besmet met corona

Er is een serieus personeelstekort in het Sint-Dimpnaziekenhuis in het Antwerpse Geel. Sommige nemen hun laatste vakantiedagen op, een aantal zijn gewoon ziek, maar 40 onder hen werden ook besmet met het coronavirus.

Het ziekenhuis zelf spreekt in een persbericht over ‘een aanzienlijke toename in personeelsleden besmet met Covid-19’ en laat weten dat het zijn al zijn personeelsleden zal testen. De besmettingen zouden van buitenaf komen. Het ziekenhuis heeft zelf dus niet af te rekenen met een corona-uitbraak.

‘Omdat we tegelijk geconfronteerd worden met extra werkdruk door stijgende Covid-opnames kunnen we de patiëntveiligheid op sommige afdelingen niet meer waarborgen’, klinkt het. Daardoor worden alvast de komende week een aantal opnames uitgesteld of doorgestuurd.

Nog wel spoedgevallen

Het gaat over operaties die achteraf een bed vereisen, colonoscopieën en gastroscopieën. Revalidatie, geriatrische opnames, cardiologie en oncologie gaan enkel door als het dringend is. De gewone raadplegingen, spoedgevallen en alle dringende en levensnoodzakelijke ingrepen gaan dus nog wel gewoon door.

‘Wie hier bij wijze van spreken voor de deur een hartinfarct krijgt, zal nog verder geholpen worden’, verzekert CEO Jan Flament aan VTM Nieuws. Ook blijven de corona-opnames uiteraard ook gewoon plaatsvinden.

Het ziekenhuis beschikt over 300 bedden en neemt jaarlijks 45.000 patiënten op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20