Antwerps kantoor Nationale Bank van België verkocht

De Nationale Bank van België (NBB) heeft zijn bijkantoor in Antwerpen verkocht aan vastgoedontwikkelaar Eddy Leemans. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 7,025 miljoen euro. Dat heeft de krant De Tijd gemeld.

Tijdens een eerste zitdag had mode-ondernemer Johan Vandendriessche een bod van 7 miljoen euro uitgebracht op het gebouw, maar hij wenste tegen het hogere bedrag van vastgoedontwikkelaar Leemans, die in Antwerpen eerder ook al het complex van de Citroëngarage in Antwerpen herontwikkelde, niet in te gaan.

Het gebouw van de Nationale Bank kreeg in april van dit jaar een voorlopig beschermd statuut van Vlaams minister voor erfgoed Geert Bourgeois. Het complex dateert uit de negentiende eeuw en werd ontworpen door architect Hendrik Beyaert, één van de belangrijkste Belgische vertegenwoordigers van het eclecticisme.

De Nationale Bank had anderhalf jaar geleden beslist om zijn Antwerpse zetel te sluiten en te verkopen.

Meer
Mijn Volglijst

Forse vertraging van de Belgische economie in zicht

09/12/2021 10:20

(ABM FN) De groei van de Belgische economie is in het vierde kwartaal vermoedelijk sterk vertraagd. Dit voorziet de Nationale Bank van België donderdag in een nieuwe raming. 

“Tegen het einde van het derde kwartaal lag de activiteit boven het peil van vóór de pandemie. Verschillende factoren wegen nu echter op de groei”, waarschuwde de Nationale Bank. 

Verwacht wordt dat de groei zal teruglopen van 2 procent in het derde kwartaal tot 0,2 procent in het vierde kwartaal.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20