Android 11 bèta: dit mogen we verwachten

De bètaversie van het nieuwe besturingssysteem Android 11 is uitgerold aan een aantal Google Pixel-gebruikers. Die bèta was nochtans uitgesteld, maar op die manier hebben we toch een zicht op een aantal vernieuwingen en extra features.

8AM Tech

In het nieuws: Bepaalde bezitters van Google Pixel 4-smartphones hebben via een update de bèta van Android 11 binnengekregen.

  • De release van die bètaversie van Android 11 was normaal algemeen gepland voor woensdag 3 juni. Door de onrust in verschillende Amerikaanse steden naar aanleiding van de dood van George Floyd is die echter uitgesteld.
  • Een nieuwe datum is er nog niet.

Wat is er nieuw? Doordat de update toch al verschenen is op verschillende Pixel-telefoons hebben we wel al een zicht op de geplande veranderingen bij Android 11. De gespecialiseerde website XDA Developers verzamelde de belangrijkste nieuwigheden. Dit zijn de opmerkelijkste:

  • Bent u de afgeronde vierkante icoontjes van applicaties beu? Android komt binnenkort met drie nieuwe vormen.
  • De instellingen van het zogenaamde ‘Power Menu‘ zullen er volledig anders gaan uitzien. In deze instellingen kan u externe, slimme apparaten – zoals alarmen, lichten en dergelijke – toevoegen en beheren.
  • Het muziekbedieningspaneel blijft, in tegenstelling tot bij eerdere ontwikkelaarsversies van Android 11, toch zichtbaar in het notificatiemenu. De mogelijkheid om het enkel zichtbaar te maken in Quick Settings wordt optioneel.
  • Pixel Launcher maakt het mogelijk om te beheren welke applicaties uw smartphone moet suggereren aan u, in plaats van die keuze automatisch te laten gebeuren. Die suggesties zal u dan te zien krijgen op de onderste rij op uw home screen.
8AM Tech
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20