Amerikaanse providers bieden recordbedragen bij 5G-veiling

Amerikaanse mobiele providers bieden recordbedragen bij de veiling van frequenties voor nieuwe 5G-netwerken. Dat meldt The Wall Street Journal.

Na drie weken bieden hebben de providers de totaalprijs al tot ruim 69,8 miljard dollar (57 miljard euro) opgedreven. Dat is aanzienlijk meer dan de 44,9 miljard dollar (36,8 miljard euro) die in een veiling voor 4G-frequenties in 2015 werd geboden.

De veiling is aan de gang sinds 8 december en is nu tot 4 januari gepauzeerd voor de feestdagen. Mogelijk worden de bedragen daarna nog hoger. De prijzen zijn al een stuk hoger dan de bedragen die The Wall Street Journal had voorspeld, wat erop wijst dat bedrijven in een verhitte biedingenstrijd zijn verzeild rond de meest waardevolle frequenties.

Wie welke frequentie heeft gewonnen, wordt vermoedelijk pas in februari bekendgemaakt. Niet alleen mobiele providers dingen mee, ook aanbieders van kabelinternet azen op 5G-frequenties om daarmee snel thuisinternet aan te bieden op plekken waar het gewone kabelnetwerk te traag is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20