Amerikaanse beurzen moeten beetje terrein prijsgeven

De aandelenbeurzen in New York hebben vandaag een lichte achteruitgang moeten melden. Dat heeft vooral te maken met economische onzekerheid. Er is immers nog altijd geen nieuws over het nieuwe pakket steunmaatregelen dat de Amerikaanse overheid voor de nationale economie zou doorvoeren.

Uiteindelijk moest de Dow Jones een daling met 0,35 procent melden, terwijl de S&P 500 een achteruitgang met 0,22 procent registreerde. De Nasdaq diende 0,28 procent in te leveren.

Steunpakket

Er wordt weliswaar gemeld dat de Democraten en Republikeinen steeds dichter bij een akkoord over een economisch steunpakket komen. Tegelijkertijd wordt het steeds onwaarschijnlijker dat er nog voor de presidentsverkiezingen begin november een akkoord zal kunnen worden aangekondigd.

In zijn Beige Book merkt de Federal Reserve verder op dat het herstel van de Amerikaanse economie na de coronacrisis een onregelmatig patroon heeft. Toch kan in de meest regio’s gewag worden gemaakt van een bescheiden groei.

Een sterke stijger was Snapchat, dat goede kwartaalcijfers kon melden en 28 procent aan waarde won. Dat leverde ook de sociale mediabedrijven Facebook en Twitter een respectievelijke winst van 4 procent en 8 procent op. Pinterest kon zelfs een vooruitgang met 9 procent registreren.

Het streamingplatform Netflix verloor daarentegen bijna 7 procent. Er werden het voorbije kwartaal dan ook minder nieuwe abonnees aangetrokken dan tijdens de eerste twee kwartalen van dit jaar. De coronacrisis lokte toen immers veel mensen naar entertainment in eigen huis.

Tesla

Negen van de elf sectoren in de S&P 500 moesten een daling melden. De grootste achteruitgang werd opgetekend in de energiesector, die door de dalende olieprijs werd meegevoerd. De communicatiesector bood daarentegen de grootste winst.

Na het sluiten van de beurs meldde ook autobouwer Tesla nog een vooruitgang met 4 procent. Het bedrijf kon over het derde kwartaal van dit jaar een winst melden van 331 miljoen dollar, tegenover een positief resultaat van 143 miljoen dollar dezelfde periode vorig jaar. Daarmee kon het bedrijf van Elon Musk al voor het vijfde kwartaal op rij winst melden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20