Amerikaanse beurzen eindigen week met weinig beweging

De Amerikaanse beursweek werd met weinig beweging afgesloten. De Dow Jones ging vandaag met 0,09 procent achteruit, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq Composite een stijging met respectievelijke 0,35 procent en 0,37 procent lieten optekenen. De beleggers blijken uit te kijken naar de aankondiging van het economisch hulpplan. Ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen houden de gedachten nog altijd aan de gang.

Zowel Republikeinen als Democraten laten verstaan dat men er wellicht in zal lukken om een overeenkomst over een nieuw economisch hulppakket te vinden om de impact van de coronacrisis te helpen opvangen. Al evenzeer laten ze echter verstaan dat het de schuld is van de andere partij dat er nog geen concreet akkoord is bereikt.

Ook de investeerders lijken ervan uit te gaan dat er een overeenkomst uit de bus zal komen. Alleen de timing en de omvang zorgt voor vraagtekens. Dat is echter volgens hen echter van groot belang, want het kan enkele tijd duren vooraleer de economische injecties hun impact kunnen laten voelen.

Intel

Voor Intel was het geen goede beursdag. De chipfabrikant verloor bijna 11 procent. Het bedrijf werd geconfronteerd met productievertragingen, terwijl ook de vraag naar chips voor datacenters achteruit ging. Door de coronacrisis beslisten veel klanten om orders enkele tijd uit te stellen. Sectorgenoten Nvidia en AMD konden daarentegen een winst van 3,2 procent melden.

American Express leed evenzeer onder de negatieve impact van de coronapandemie. Klanten beslisten immers om hun bestedingen te beperken. Dat liet zich ook voelen in de resultaten van American Express. Het aandeel verloor 3,6 procent aan waarde.

Een positief effect was er daarentegen bij speelgoedfabrikant Mattel, die door lockdown-maatregelen op een grotere vraag kon rekenen. Het aandeel van het speelgoedbedrijf won dan ook nagenoeg 10 procent.

Farma

In de farmasector was er goed nieuws voor Gilead, dat voor zijn middel remdesivir een officiële goedkeuring kreeg als behandeling voor coronapatiënten. Het aandeel won 0,2 procent.

Ook Johnson & Johnson won 0,1 procent. Het bedrijf lijkt dicht bij een hervatting van de proeven met zijn coronavaccin te staan. Die proeven werden eerder onderbroken nadat bij één van de deelnemers lichamelijke problemen waren opgedoken.

Wanneer naar de sectoren wordt gekeken, bleek energie vandaag de grootste inlevering te moeten doen.

De beleggerswereld kijkt vooral uit naar volgende week, wanneer ook de grote technologiebedrijven hun kwartaalresultaten presenteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20