Amerikaanse beleggers tevreden met ‘slechts’ 1,3 miljoen Amerikaanse werklozen

Op Wall Street openen de Amerikaanse beurzen met winst. De Dow Jones ging 0,1 procent hoger, de S&P500 wint 0,3 procent en Nasdaq dikt zelfs 0,7 procent aan.

In de Verenigde Staten hebben de afgelopen week zowat 1,31 miljoen mensen een werkloosheidsvergoeding aangevraagd. Het gaat om een daling tegenover de week voordien en het cijfer ligt ook lager dan verwacht door analisten. Zij rekenden op 1,35 miljoen nieuwe aanvragen. Het is wel de zestiende week op rij dat het aantal aanvragen boven het miljoen ligt.

Cruisemaatschappij Carnival verliest bijna 4 procent, ondanks de mededeling dat de Duitse dochter vanaf augustus weer reizen zal aanbieden. AIDA Cruises vaart vanaf 5 augustus weer uit, voor het eerst sinds half maart.

Google in de cloud

Apotheekketen Walgreens keldert 8,8 procent door tegenvallende resultaten. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar noteerde het Amerikaanse bedrijf een verlies van 1,71 miljard dollar. Ook de winst valt lager uit dan analisten voor ogen hadden. Er zijn nu plannen om 4.000 banen te schrappen.

Google koerst dan weer 0,4 procent hoger. De internetgigant heeft een cloudopdracht versierd bij autobouwer Renault. Google Cloud gaat alle data uit de fabrieken, robots en distributieketens opslaan. Hoewel het vaststaat dat het om een significant contract gaat, willen beide partijen geen bedrag bekend maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20