Amerikaanse aandelenbeurzen negeren chaos in de straten

De Amerikaanse aandelenbeurzen hebben weinig last van de chaos die de straten domineert en boeken maandag kleine winsten.

De Dow Jones Industrial gaat 91 punten hoger, een winst van 0,4 procent. Ook de S&P 500 (+ 0,4 procent) en de Nasdaq (+ 0,7 procent) starten de week met winst.

Aandelen die belang hebben bij een snelle heropening van de economie boeken de grootste winsten. Cruiseschepenrederijen Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean gingen minstens 6,7 procent hoger. Ook de hotelketens Hilton Worldwide en Marriott International gingen respectievelijk 3,3 procent en 7,4 procent hoger. Tenslotte profiteerden ook de luchtvaartmaatschappijen American Airlines (+5,8 porcent), Delta (+ 3,8 procent) en United Airlines (+ 5,1 procent) van de hoop op een snelle herneming van hun activiteiten. 

Olie gaat 0,28 procent hoger. Een vat WTI-olie kost nu 35,58 dollar. De euro gaat nog eens 0,3 procent hoger. De eenheidsmunt is nu 1,1132 Amerikaanse dollar waard. Goud laat een tiende procentpunt liggen. Voor een ounce goud betaalt u nu 1.750 dollar. De bitcoin mag 1,1 procent bijschrijven en kost maandagavond 9.611 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20