Amerikaans bedrijf ontwikkelt contactlens met zelfde beeldfuncties als smartwatch

Mojo Vision, een bedrijf uit Californië, is bezig met de ontwikkeling van de een ‘smart lens’. Het is een contactlens die dingen in je gezichtsveld kan projecteren die je op de meeste smartwatches ook vindt – je agenda, berichten, routes, enzovoort.

De lens ziet er uit als een normale contactlens, maar dan met een display in het midden ter grootte van de punt van een balpen. Nu zouden gebruikers nog een apparaatje om hun pols moeten dragen om de lens van voldoende rekenkracht te kunnen voorzien, maar het bedrijf hoopt in de toekomst de contactlens zonder hulp te kunnen laten functioneren.

Op dit moment is het prototype nog niet zover ontwikkeld dat het ook daadwerkelijk gedragen kan worden, maar een journalist van de vaknieuwssite Wired heeft met behulp van een VR-headset al wel een voorproefje gekregen van hoe het apparaat moet gaan werken. De ervaring is vergelijkbaar met die van de Google Glass of Focus.

Klikken met je blik

Als de drager recht vooruit kijkt ziet hij niets, maar kijk je in de linker- of rechterhoek van je blikveld, dan zie je icoontjes verschijnen. Door je blik ergens op te richten kun je kijken naar het weerbericht, notities of de volgende slide in de presentatie die je aan het houden bent.

Hoewel het bedrijf zich uiteindelijk op gebruik door bedrijven en consumenten wil richten wordt de contactlens in eerste instantie ontwikkeld voor mensen die visueel beperkt zijn. Op die manier kan het bedrijf sneller goedkeuringen krijgen van overheidsinstanties om het product te testen en op de markt te brengen.

Meer