Amazon lonkt naar fitnessplatform

Amazon heeft interesse om Peloton Interactive, een bedrijf gespecialiseerd in fitnessapparatuur voor thuisgebruik, over te nemen. Investeerder Blackwells Capital heeft het bestuur van Peloton Interactive opgeroepen om het bedrijf te verkopen.

Het persagentschap Reuters meldt op basis van een bron die betrokken is bij de zaak dat Amazon overweegt om een bod te plaatsen op Peloton Interactive. Volgens die bron houdt de e-commercegigant momenteeel gesprekken met adviseurs over een potentiële overname. Het is wel nog niet zeker of het bestuur daadwerkelijk het bedrijf wil verkopen. Blackwells Capital heeft alvast opgeroepen om Peloton Interactive in de etalage te zetten.

Ontslag CEO

Vorige week had Blackwells Capital overigens al aangedrongen om CEO John Foley te ontslaan. Volgens de investeerder sloot hij deals met hoge vaste kosten en hield hij buitensporige voorraden aan. Voorts zou hij beleggers misleid hebben over de noodzaak om vers kapitaal op te halen.

Dat een bedrijf zoals Amazon lonkt naar een fitnessbedrijf komt niet geheel als een verrassing. Meer en meer techbedrijven werken aan tools die ons moeten helpen om onze gezondheid te verbeteren. Google heeft in januari 2021 bijvoorbeeld de overname van de fitnesstracker Fitbit afgerond.

Nog meer kapers op de kust

Amazon is overigens niet het enige bedrijf dat aast op Peloton Interactive. Ook Nike overweegt een overname, volgens de Financial Times. Volgens een bron van de financiële nieuwssite is er wel nog niets concreets uit de bus gekomen. Nike heeft tot nu toe nog geen contact opgenomen met het fitnessplatform.

Reuters heeft alvast geen reactie gekregen van Nike, Amazon of Peloton Interactive.

Enorme daling marktwaarde

De strenge lockdowns bij de start van de coronacrisis hebben Peloton Interactive destijds geen windeieren gelegd. De verkoop van fitnessapparatuur voor thuis kreeg een enorme boost. Maar het bedrijf kon die tendens niet aanhouden. Sinds de start van de vaccinaties en de heropening van de fitnesscentra zag Peloton Interactive de verkoopcijfers afnemen.

In november liet het bedrijf doorschemeren dat de vraag naar zijn hometrainers en loopbanden sneller afnam dan verwacht. De beurswaarde is sindsdien gekrompen tot ongeveer 8 miljard dollar, terwijl die begin 2021 nog een piek van bijna 52 miljard dollar had bereikt.

Het aandeel schoot vrijdag nabeurs wel 30 procent hoger na de eerste berichten over een mogelijke overname door Nike of Amazon. Indien deze tendens wordt aangehouden kan de marktwaarde komende maandag stijgen tot 10 miljard dollar.

(kg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.