Amazon jaagt Nasdaq meer dan 2,5 procent hoger

De Amerikaanse techbeurs Nasdaq gaat maandag 2,51 procent hoger, met Amazon als absolute uitblinker. Het aandeel van de Amerikaanse webwinkel klimt ruim 7,9 procent, nadat zakenbank Goldman Sachs het koersdoel verhoogde tot 3.800 dollar.

Ook de Dow Jones Industrial en de S&P 500 gingen respectievelijk 0,03 en 0,84 procent hoger. Deze laatste index haalt zelfs opnieuw op zijn niveau van begin januari.

Op de Nasdaq gingen alle Big Tech-aandelen weer flink de hoogte in. Apple noteert 1,5 procent hoger dan bij de start van de beurssessie. Ook Netflix, Alphabet en Microsoft winnen meer dan een vol procent. De stijging volgt op het eerste weekverlies op drie weken tijd, dat vrijdag moest worden geregistreerd.

Farma-aandelen Pfizer en BioNTech profiteerden van positief vaccinnieuws, maar investeerders wachten ook nieuws over bijkomende stimulusmaatregelen van de Amerikaanse regering af. 

Eind deze week verliezen zo’n 25 miljoen Amerikanen 600 dollar per week aan werkloosheidssteun als er einde maand geen verlenging van de stimulusmaatregelen wordt overeengekomen. Dat zou ook de consumentenbestedingen weer onder druk zetten. Over welk bedrag het gaat is nog niet bekend, maar schattingen lopen uiteen van 1.000 tot 1.500 miljard dollar.

Olie gaat 0,27 procent hoger. Een vat WTI-olie kost maandagavond 40,70 dollar. Goud voegt 0,48 procent toe. Een ounce kost nu 1.818 dollar. De euro klimt 0,16 procent hoger tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,1444 dollar betalen. De bitcoin gaat 0,03 procent hoger en kost 9.221 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20