Amazon en Starbucks openen gezamenlijke winkel

De eerste Starbucks Pickup met Amazon Go is donderdag in gebruik genomen in New York. De ruimte omvat een Starbucks-balie voor het ophalen van mobiele bestellingen; een Amazon Go-markt die het kassaloze kassasysteem van het bedrijf gebruikt en een lounge met individuele werkplekken, tafels, stopcontacten en USB-poorten.

De totale personeelsbezetting zal vergelijkbaar zijn met traditionele Starbucks-locaties van vergelijkbare grootte, zegt Kathryn Young van Starbucks tegen GeekWire.

Ondanks de samenwerking blijven de betalings- of kassasystemen gescheiden. Klanten gebruiken de Starbucks-app om koffie te bestellen en de Amazon-app om iets anders op te halen.

De bouw van eerste winkel aan 59th Street tussen Park en Lexington Avenues in Manhattan is goed geheim gehouden. Een tweede winkel is gepland in The New York Times Building aan 40th Street en 8th Avenue en een derde op een nog onbekende locatie is eveneens onderweg.

Meer
Mijn Volglijst

Evergrande krijgt hulp Chinese overheid - media

05/12/2021 19:13

(ABM FN-Dow Jones) Het noodlijdende Chinese vastgoedconcern Evergrande Group heeft de hulp ingeroepen van de Chinese overheid en ook gekregen. 

Volgens staatmediabedrijf Xinhua is er dit weekend een gesprek geweest tussen een provinciale overheid en de voorzitter van Evergrande en is besloten dat een werkgroep naar het bedrijf wordt gestuurd.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20