“Allez Opi-Omi”-vrouw die massale valpartij veroorzaakte in Tour opgepakt

De vrouw die met haar bordje met daarop “Allez Opi-Omi” een enorme valpartij veroorzaakte in de Ronde van Frankrijk is terecht. De tourorganisatie ASO diende meteen klacht in, maar de vrouw was na de valpartij spoorloos verdwenen. Nu is ze terecht en hangt haar een zware straf boven het hoofd.

Elk jaar zorgen fans langs het circuit van de Ronde van Frankrijk wel voor een valpartij. Maar dit jaar zorgde één vrouw voor een gigantische ravage. Ze wilde haar kartonnen bordje in beeld brengen toen het peloton passeerde. De Duitse renner Tony Martin kon het bordje onmogelijk ontwijken en kwam zwaar ten val, vervolgens gingen tientallen andere renners tegen de vlakte. Vier van die renners moesten door hun val de Tour verlaten op de eerste dag.

1.500 euro

De ravage was dus enorm, maar de vrouw die de valpartij veroorzaakte vluchtte meteen na het incident weg en was vervolgens spoorloos. Nadat de politie een oproep lanceerde naar getuigen of mensen die de vrouw kenden, kon ze toch gevonden worden. De vrouw werd in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van “onopzettelijke slagen en verwondingen met een arbeidsongeschiktheid van minder dan drie maanden”.

Op dit moment riskeert ze daardoor een boete van 1.500 euro. Maar dat bedrag kan nog oplopen als de renners die gewond raakten bij de valpartij klacht indienen. Daarbij kan de boete oplopen tot 15.000 euro en hangt de vrouw ook een gevangenisstraf van één jaar boven het hoofd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20