BTS is big business: K-popsterren krijgen elk 14,7 miljoen euro om contract te hernieuwen

Gisteren raakte bekend dat alle leden van de Koreaanse boyband BTS hun contract bij Bighit Music verlengd hebben tot na het beëindigen van hun legerdienst in 2025. Kenners menen dat daar heel wat geld mee gepaard ging.

Het nieuws: Alle zeven leden van BTS zullen ook na 2025 nog deel blijven uitmaken van de groep en Bighit Music.

21 miljard won per lid

Het financiële plaatje: Kim Hye-young, onderzoeker bij de Daol Investment & Securities Co Ltd, deed bij het Koreaanse Financial News een schatting over het bedrag dat gepaard zou zijn gegaan bij de contractverlenging van BTS.

  • “Voor de eerste contractverlening in 2018 zou elk lid van BTS 7 miljard won (4,9 miljoen euro) ontvangen hebben. Daardoor kunnen we schatten dat het nu zou gaan om een bedrag van 21 miljard won (14,7 miljoen euro) per contract.” Kim schat ook dat het gaat om een contract met een duur van vijf jaar, dus tot 2028.
  • Voor alle zeven leden samen komt dat dus neer op een bedrag van 147 miljard won (103 miljoen euro).
  • Dat Bighit zo diep in de buidel tast voor BTS, is niet helemaal vreemd. In 2020 schatte zakenblad Forbes namelijk dat BTS samen 50 miljoen dollar (47 miljoen euro) waard is. Ondertussen zou dit bedrag volgens Sportskeeda al gestegen zijn tot 150 miljoen dollar (141 miljoen euro).

Nog dit: Volgens Kim Hye-young is het ook voor de toekomstplannen van HYBE, het overkoepelende label van Bighit Music belangrijk om BTS te houden. “Vanaf 2024 gaan de leden van SEVENTEEN aan hun militaire dienstplicht moeten beginnen. Als BTS dan vanaf het tweede deel van 2025 terug kan starten met z’n activiteiten als groep zorgt dat voor stabiliteit voor het label.”

(evb)

Meer