Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 11 AUG

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

AB InBev neemt cyberveiligheid in eigen handen

Logo Business AM
Economie

18/06/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Brouwer AB InBev zet in Israël een centrum voor cyberbeveiliging op. Daarmee wil de groep zich beter kunnen beschermen tegen de toenemende dreiging van digitale aanvallen. Dat heeft Luis Veronesi, vice-president veiligheid van het bierconcern, gezegd. Veronesi werpt daarbij op dat Israël geen toevallige keuze is. Het land is immers een wereldwijd leider in cyberbeveiliging.

Een aanzienlijke aantal grote concerns heeft in Israël dan ook gespecialiseerde entiteiten geopend of overgenomen om zichzelf beter tegen hackers te kunnen beschermen. Digitale netwerken en cloudtechnologieën worden voor het bedrijfsleven immers steeds belangrijker.

Overname

Ook AB InBev heeft voor de lancering van zijn centrum voor cyberbeveiliging externe expertise aangetrokken. De biergroep nam immers een jaar geleden het Israëlische bedrijf Weissbeerger over. Financiële details over de transactie zijn niet meegedeeld.

“De versterking van de bescherming tegen cyberaanvallen is geen overbodige luxe,” benadrukt Luis Veronesi. “De hele bierindustrie heeft met een toegenomen risico op cyberaanvallen te maken. De bedreigingen variëren van financiële gemotiveerde aanvallen tot pogingen om de operationele werking van de brouwerijen te verstoren.”

Weissbeerger, opgericht Omer Agiv en Ori Fingerer, was in eerste instantie gericht op consumentenstudies. Die activiteit wordt nu met cyberbeveiliging uitgebreid. In de toekomst zal de Israëlische divisie zijn portefeuille nog verder uitbreiden. Gedacht wordt aan research rond foodtech, agrotech en innovatieve industriële oplossingen.

Momenteel heeft Weissbeerger een honderdtal werknemers in dienst. Door de uitbreiding van de activiteiten zou het Israëlische bedrijf dat bestand met een dertigtal arbeidsplaatsen kunnen uitbreiden. Weissbeerger is het derde digitale kenniscentrum van AB InBev. Gelijkaardige divisies werden eerder al in Silicon Valley en Bangalore opgestart.

Meerwaarde

“AB InBev werkt op het gebied van cyberbeveiliging al verscheidene jaren samen met Israëlische bedrijven,” werpt Veronesi op. “Momenteel is er een collaboratie met een vijftal Israëlische specialisten in cyberbeveiliging. Er lopen echter gesprekken met acht andere potentiële partners.”

“De wereldwijde activiteiten van het bedrijf vereisen een verscheidenheid aan oplossingen voor een groot aantal uitdagingen. Naast een efficiënte verdediging tegen cyberaanvallen, moeten ook digitale oplossingen voor bedrijfsactiviteiten worden gezocht. Tevens moet de groep ook aandacht besteden aan privacy-kwesties.”

Experts vinden het logisch dat een bedrijf zoals AB InBev een grote aandacht schenkt aan digitale projecten. “Het bedrijf heeft immers toegang tot een grote hoeveelheid gegevens van installaties, distributienetwerken en voorraadketens,” zegt Maribel Lopez, analist bij Forbes.

“Een intelligent beheer van die data kan voor de onderneming een belangrijke meerwaarde creëren.” Lopez merkt daarbij op dat AB InBev vooral een grote interesse heeft in cloudtoepassingen en artificiële intelligentie.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks