Aandeelhouders Premier League unaniem over invoer nieuwe buitenspeltechnologie

Vanaf het komende seizoen zal de Premier League een semi-geautomatiseerd systeem voor buitenspeltechnologie gaan gebruiken, met als doel de snelheid van VAR-beslissingen te verhogen. Dat komt de competitie ten goede, aangezien er op dit moment elk weekend twijfels zijn over de beslissingen die de VAR maakt.

In het nieuws: De Premier League zal vanaf het komende seizoen een semi-geautomatiseerd systeem voor buitenspeltechnologie implementeren om de snelheid van VAR-beslissingen te verbeteren. Het nieuwe systeem, dat automatisch de positie van spelers kan bepalen, zal de VAR-teams ontlasten van handmatige taken, waardoor de tijd die nodig is voor een VAR-beslissing wordt verkort met maar liefst 31 seconden.

Waarom is dit belangrijk?

Hoewel de implementatie van deze technologie pas wordt verwacht in de herfst, heeft het al brede steun gekregen, waaronder die van scheidsrechterschef Howard Webb, die het besluit toejuichte. Het doel is om de competitie te versterken, gezien de aanhoudende twijfels over VAR-beslissingen die elk weekend ontstaan.

De Premier League-organisatie verwelkomde ook het nieuws, waarbij zij benadrukten dat de technologie niet alleen zal leiden tot snellere VAR-beslissingen, maar ook tot een verbeterde stadion- en uitzendervaring voor supporters. Daarbij zouden supporters de beslissing live kunnen volgen op de schermen.

In oktober of november zal het nieuwe systeem voor het eerst gebruikt worden in de hoogste voetbalklasse in Engeland.