Het heeft bijna 50 jaar geduurd, maar ’s werelds grootste steenkoolmijnbedrijf Coal India Ltd. heeft eindelijk zijn eerste vrouwelijke ingenieur aangenomen om in een ondergrondse mijn te werken.
Vrouwen in India mochten tot 2019 niet in ondergrondse mijnen werken. Ondertussen heeft de regering de wet gewijzigd en staat ze vrouwen nu toe om in ondergrondse mijnen te werken en zo de arbeidsparticipatie van vrouwen te vergroten.
Akanksha Kumari, een ingenieur uit de oostelijke deelstaat Jharkhand, is in dienst getreden bij het bedrijf als mijnbouwingenieur in de ondergrondse mijn van Churi. Dat zei Central Coalfields Ltd. in een Twitter-post.
Sociaal-conservatief India heeft een van de laagste percentages vrouwelijke arbeidsparticipatie ter wereld. Veel vrouwen worden ontmoedigd om te werken en worden in meer traditionele rollen geduwd. Vrouwen maken minder dan een kwart van de beroepsbevolking uit. Bij Coal India maakten ze zo’n 7,5 procent van het personeelsbestand uit.
CCL gets its first ever #women mining engineer, Ms Akanksha Kumari.
— Central Coalfields Limited (@CCLRanchi) August 31, 2021
A graduate of BIT Sindri, Ms Kumari broke the gender barriers by joining Churi UG mine, NK Area. She became the 1st women mining engineer in the history of CIL to work in underground mines
Salute to #WomenPower pic.twitter.com/s0twlDPpws
Lees ook: CBDC-hype is er om te blijven: India wil digitale roepie
(evb)