Spaanse bank Santander schrapt banen in Verenigd Koninkrijk


Key takeaways

  • Santander UK voert een personeelsreductie door om de activiteiten te stroomlijnen en de kosten te verlagen.
  • De herstructurering richt zich voornamelijk op regionale hoofdkantoren, maar specifieke aantallen worden niet bekendgemaakt.
  • De maatregel is nodig in een uitdagend bankenlandschap in het Verenigd Koninkrijk met hevige concurrentie op de hypotheekmarkt. Daarnaast willen banken de focus ook meer en meer verplaatsen naar online banking.

Santander UK is binnen zijn structuur banen aan het schrappen. Het initiatief is bedoeld om de activiteiten te stroomlijnen en de kosten te verlagen als reactie op het uitdagende bankenlandschap in het Verenigd Koninkrijk.

De herstructurering richt zich voornamelijk op de regionale hoofdkantoren van Santander. Hoewel er geen specifieke cijfers bekend zijn gemaakt over het aantal betrokken functies, had de bank in juni 22.214 mensen in dienst.

Achtergrond en beweegredenen

Santander UK benadrukte dat het regelmatig zijn operationele model evalueert om ervoor te zorgen dat zijn teams effectief en efficiënt gestructureerd zijn om aan de behoeften van de klant te voldoen. Deze stap volgt op een gerapporteerde daling van de nettowinst met 23 procent j-o-j voor het tweede kwartaal in Groot-Brittannië, deels toegeschreven aan de hevige concurrentie op de hypotheekmarkt.

Trends in de sector en toekomstplannen

De banenreductie valt samen met een wereldwijde trend onder financiële instellingen naar digitale bankstrategieën om klanten van dienst te zijn. Santander UK beweert dat het prioriteit geeft aan de behoeften van de klant door middel van zijn strategische aanpak, die de leidraad vormt voor zijn beslissingen en acties in de nabije toekomst.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.