Moody’s verlaagt kredietvooruitzichten voor Frankrijk door ongerustheid over staatsschuld en begrotingstekort


Key takeaways

  • Moody’s heeft de kredietvooruitzichten van Frankrijk verlaagd naar negatief.
  • Het ratingbureau handhaaft de Franse Aa2-kredietbeoordeling, ondanks zorgen over de staatsschuld en begrotingstekort.
  • Moody’s vreest dat de Franse autoriteiten geen maatregelen nemen om de begrotingstekorten onder controle te houden.

Moody’s heeft de kredietvooruitzichten van Frankrijk verlaagd naar negatief vanwege toenemende zorgen over de staatsschuld en het begrotingstekort van het land. Het ratingbureau wees op de toenemende kans dat de Franse autoriteiten niet de noodzakelijke maatregelen zullen nemen om de begrotingstekorten te beheersen en de betaalbaarheid van de schuld te beheren. Dat meldt Politico.

Desondanks handhaafde Moody’s de Franse kredietrating Aa2, met erkenning van de robuuste, welvarende en gediversifieerde economie. De verschuiving van een stabiele naar een negatieve outlook weerspiegelt echter de bezorgdheid over het Franse begrotingstraject. Het bureau benadrukte dat de recente begrotingsdaling van Frankrijk de prognoses overtreft, in tegenstelling tot landen met een vergelijkbare rating die actief werken aan het versterken van hun overheidsfinanciën.

Fiscale onzekerheid en politiek klimaat

Moody’s benadrukte verder het politieke klimaat als een bijdragende factor en stelde dat het huidige klimaat de vorming van effectieve beleidsmaatregelen om duurzame budgettaire verbeteringen te realiseren belemmert.

De Franse minister van Economie, Antoine Armand, erkende de beslissing van Moody’s en bevestigde de economische kracht en hervormingscapaciteit van Frankrijk. Hij benadrukte de inzet van de regering om het begrotingsevenwicht te herstellen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.