Capri Holdings (Versace, Jimmy Choo) ziet aandelen kelderen na blokkade overname, Tapestry schiet 10% omhoog


Key takeaways

  • De aandelenkoers van Capri Holdings daalde vrijdag met 45 procent nadat een federale rechter de overname door Tapestry blokkeerde. Tapestry’s daarentegen won 10 procent na de uitspraak.
  • Beide bedrijven zijn van plan om in beroep te gaan tegen de uitspraak, waarbij Tapestry aanvoert dat de fusie goed is voor de consument.

Gevolgen van de uitspraak

Capri Holdings verloor vrijdag zo’n 45 procent op Wall Street. Die scherpe daling volgde op de beslissing van een federale rechter om de overname van 8,5 miljard dollar door Tapestry, de eigenaar van het modehuis Coach, te blokkeren.

Aandelenkoers Tapestry stijgt

De aandelenkoers van Tapestry steeg daarentegen met 10 procent na de uitspraak, die overeenkwam met het argument van de Federal Trade Commission (FTC) dat de fusie de concurrentie zou verstikken en zou leiden tot hogere prijzen voor consumenten. De FTC had daarom vorig jaar een rechtszaak aangespannen om de fusie te voorkomen.

Door de uitspraak kan de samensmelting nu niet worden voltooid. Zowel Capri als Tapestry hebben aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te gaan. Tapestry beweert dat de industrie zeer concurrerend is en voortdurend in ontwikkeling, met zowel gevestigde spelers als nieuwkomers die strijden om marktaandeel. Volgens het bedrijf zou de overname gunstig zijn voor de consument.

“Een overwinning voor de consument” 

Henry Liu, directeur van het Bureau of Competition van de FTC, verwelkomde de uitspraak als een overwinning voor zowel de FTC als voor Amerikaanse consumenten die op zoek zijn naar betaalbare luxe handtassen. Hij benadrukte het belang van deze producten in het dagelijks leven en verklaarde dat de beslissing ervoor zal zorgen dat Tapestry en Capri met elkaar blijven concurreren ten voordele van het publiek.

Marktprestaties

Ondanks hun gecombineerde jaaromzet van meer dan 12 miljard dollar in het fiscale jaar 2023, blijven beide bedrijven in het niet vallen bij Europese luxerivalen zoals LVMH, dat vorig jaar een omzet van 86,2 miljard euro rapporteerde. Dit jaar zijn de aandelen van Tapestry met 34 procent gestegen, terwijl die van Capri met 55 procent zijn gedaald.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.