De regering-Biden wil dat het leger meer AI gebruikt


Key takeaways

  • De regering Biden dringt aan op de integratie van AI in militaire en inlichtingenoperaties om de vooruitgang van China voor te blijven.
  • Zorgen over veiligheidsrisico’s drijven deze ambitie, met een focus op het beschermen van Amerikaanse AI-innovaties tegen cyberbeveiligingsdreigingen en contraspionage-inspanningen.
  • Het gebruik van AI voor geweld roept vragen op over de gevolgen voor de veiligheid en de noodzaak van strenge accreditatieprocessen.

VS wil China voorblijven op het vlak van artificiële intelligentie

De regering-Biden wil de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in militaire en inlichtingenoperaties versnellen. Deze push omvat een richtlijn voor agentschappen om de meest geavanceerde AI-systemen aan te schaffen en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze veilig worden ingezet.

Bezorgdheid om achterop te raken bij China’s snelle vooruitgang in AI-technologie is de drijvende kracht achter deze ambitie, die ook het verkennen van het gebruik van AI voor dodelijke krachttoepassingen omvat. Een hoge regeringsfunctionaris benadrukte dat concurrenten actief proberen het Amerikaanse leiderschap op het gebied van AI te ondermijnen door middel van economische en technologische spionage.

Veiligheidsproblemen en waarborgen

Het Witte Huis benadrukt het belang van het beschermen van Amerikaanse AI-innovaties tegen cyberdreigingen en contra-inlichtingen. Om dit te bereiken is de overheid van plan om tijdig informatie over cyberbeveiliging en contraspionage te verstrekken aan AI-ontwikkelaars en in te grijpen om de veiligheid en diversiteit van toeleveringsketens voor chips te versterken.

Verder zullen specifieke agentschappen de opdracht krijgen om de meest effectieve AI-systemen aan te schaffen en deze met de juiste veiligheidsmaatregelen in te zetten.

Het Ministerie van Defensie heeft al een strategie uitgestippeld voor de ontwikkeling van autonome en semi-autonome wapensystemen. Hoewel deze aanpak niet voldoet aan de eisen van groepen als Stop Killer Robots, sluit die wel aan bij de Amerikaanse verklaringen over verantwoord militair AI-gebruik, die door meer dan 50 landen worden gesteund.

Risico’s en uitdagingen

Ondanks deze inspanningen blijven er zorgen bestaan over de veiligheidsimplicaties van het gebruik van AI op slagvelden en bij inlichtingenoperaties. De Amerikaanse nationale veiligheidsgemeenschap erkent deze risico’s en benadrukt dat alle AI-systemen een rigoureus accreditatieproces zullen ondergaan.

Er worden uitdagingen verwacht bij de volledige invoering van deze nieuwe technologie. De VS maken al gebruik van AI voor doelidentificatie binnen hun al lang bestaande project voor algoritmische oorlogvoering en ontwikkelen actief honderden andere AI-gerelateerde defensieprojecten.

Voorstanders beweren dat AI-gestuurde targeting de werklast van analisten vermindert en het aantal doelen dat dagelijks door het leger kan worden aangevallen, versnelt.

Mark Milley, voormalig voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, heeft AI voor militaire doeleinden omschreven als een “tweesnijdend zwaard”, waarbij hij zowel de potentiële voordelen als de inherente risico’s erkende. Hij waarschuwde dat AI en robotica weliswaar de toekomst van oorlogsvoering zullen bepalen, maar dat de ontwikkeling ervan ook “een doos van Pandora opent met onvoorziene gevolgen.”

Diversificatie van AI-onderzoek

De memo onderstreept het belang van het stimuleren van AI-onderzoek binnen universiteiten en organisaties buiten de tech-industrie. Het Witte Huis erkent de noodzaak om het AI-landschap te diversifiëren en afhankelijkheid van een beperkte groep grote bedrijven te voorkomen.

Dit initiatief bouwt voort op eerdere uitvoerende orders en richtlijnen voor agentschappen die betrokken zijn bij niet-nationale veiligheidsaangelegenheden, waarin specifieke AI-risico’s voor veiligheid en mensenrechten werden geïdentificeerd, waaronder mogelijk verlies van mensenlevens.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.