Wereldbank onthult ambitieuze genderstrategie om 480 miljoen vrouwen mondiger te maken


Key takeaways

  • De Wereldbank heeft een uitgebreide genderstrategie “Gender Strategy 2024-2030” geïntroduceerd om de economische vooruitzichten van vrouwen te vergroten.
  • Het plan wil 300 miljoen meer vrouwen toegang geven tot breedbandinternet en 250 miljoen vrouwen helpen via sociale beschermingsprogramma’s.
  • De strategie is erop gericht om 80 miljoen vrouwen en door vrouwen geleide bedrijven te empoweren door het verstrekken van kapitaal, waardoor belemmeringen voor de groei van ondernemers worden verminderd.

Wereldbank onthult uitgebreide genderstrategie

Op donderdag introduceerde de Wereldbank een uitgebreide genderstrategie gericht op het vergroten van de economische vooruitzichten van vrouwen en de integratie van vrouwen in de wereldeconomie.

Deze nieuwe strategie, getiteld “Gender Strategy 2024-2030”, werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomsten van de Wereldbank in Washington en het Internationaal Monetair Fonds. Het plan schetst ambitieuze doelen voor 2030, waaronder 300 miljoen meer vrouwen toegang geven tot breedbandinternet. Deze verbeterde connectiviteit zal zorgen voor essentiële diensten, financiële instrumenten, onderwijsmiddelen en kansen op werk. Verder wil de strategie 250 miljoen vrouwen helpen via sociale beschermingsprogramma’s die prioriteit geven aan de meest achtergestelde en kwetsbare bevolkingsgroepen. Daarnaast is het de bedoeling om 80 miljoen vrouwen en door vrouwen geleide bedrijven te empoweren door hen kapitaal te verschaffen en zo obstakels voor de groei van het ondernemerschap te verminderen.

Doelen en Doelstellingen

De president van de Wereldbank, Ajay Banga, benadrukte het belang van dit initiatief door te stellen dat het vergroten van de economische participatie van vrouwen niet alleen de wereldeconomie versterkt, maar ook gezinnen en gemeenschappen. Hij benadrukte dat economische empowerment dient als een uitweg uit armoede en hoop en waardigheid biedt op grotere schaal.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.