Tesla verkoopt geen Bitcoin volgens cijfers derde kwartaal


Key takeaways

  • Tesla’s recente overdracht van 11.500 Bitcoin ter waarde van 706,8 miljoen euro naar niet-geïdentificeerde portemonnees heeft niet geleid tot de verkoop van Bitcoin-activa.
  • De resterende Bitcoin ter waarde van 171,12 miljoen euro van het bedrijf is behouden, zoals blijkt uit het winstverslag over Q3 2024.
  • Ondanks de onrust op de markt als gevolg van de overdracht, blijven de financiële prestaties en aandelenkoers van Tesla sterk.

Tesla heeft onlangs ongeveer 11.500 Bitcoin, met een waarde van ongeveer 706,8 miljoen euro, overgeboekt naar niet-geïdentificeerde portemonnees. Deze actie, die plaatsvond na een periode van twee jaar van inactiviteit, leidde tot ongerustheid in de markt over de mogelijke verkoop van Tesla’s holdings. Het gisteren gepubliceerde Q3 2024 winstrapport van het bedrijf onthulde echter dat er geen Bitcoin-activa werden verkocht. Tesla’s rapport gaf aan dat de resterende Bitcoin ter waarde van 171,12 miljoen euro werd behouden.

Financiële prestaties en aandelenkoers

Ondanks de recente overdracht bleven de financiële prestaties van Tesla in het derde kwartaal sterk. De fabrikant van elektrische voertuigen rapporteerde een omzet van 23,39 miljard euro, een lichte daling ten opzichte van de 23,71 miljard euro in het tweede kwartaal. Met name het nettoresultaat steeg aanzienlijk tot 2,03 miljard euro, vergeleken met 1,40 miljard euro in het tweede kwartaal. Na deze resultaten steeg de aandelenkoers van Tesla opmerkelijk met 12 procent tijdens de nabeurshandel.

Positie onder Amerikaanse bedrijven die Bitcoin bezitten

Tesla bezet momenteel de vierde positie onder Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven met Bitcoin-deelnemingen, achter MicroStrategy en mijnbouwbedrijven Marathon Digital en Riot Platforms. In februari 2021 investeerde Tesla 1,40 miljard euro in Bitcoin en op een gegeven moment had het bedrijf een waarde van 2,33 miljard euro aan de cryptocurrency. Begin 2022 werd echter 75 procent van de Bitcoin-holdings met verlies verkocht.

Elon Musk’s standpunt over Bitcoin

Elon Musk, CEO van Tesla, is eerder een uitgesproken voorstander geweest van Bitcoin en heeft het zelfs overwogen als betalingsoptie voor Tesla-voertuigen. Dit idee werd uiteindelijk opgegeven vanwege zorgen over het milieu in verband met het delven van Bitcoin. In augustus van dit jaar behaalden Musk en Tesla een overwinning in een federale rechtszaak over vermeende manipulatie van Dogecoin. De zaak, waarin werd beweerd dat Musks promotie van de cryptocurrency en vermeende handel met voorkennis aanzienlijke verliezen veroorzaakte voor investeerders, werd verworpen door US District Judge Alvin Hellerstein in Manhattan.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.