Amazon werknemersmoreel onder vuur, CEO Andy Jassy bekritiseerd om zijn leiderschapsstijl


Key takeaways

  • Werknemers bekritiseren Amazons groeiende bureaucratie, buitensporige vergaderingen en ineffectief middenkader.
  • Werknemers uiten hun bezorgdheid over de leiderschapsstijl van CEO Andy Jassy, in tegenstelling tot de aanpak van Jeff Bezos.
  • Werknemers vinden dat Jassy’s ambtstermijn de richting van het bedrijf negatief heeft beïnvloed, wat heeft geleid tot verhoogde spanningen binnen het personeelsbestand.

De recente LinkedIn-post van Stephanie Ramos leidde tot een wijdverspreide discussie over het moreel van werknemers bij Amazon. In haar bericht, dat veel aandacht kreeg, bekritiseerde Ramos de groeiende bureaucratie van het bedrijf en noemde ze buitensporige vergaderingen en ineffectief middle management als redenen voor haar beslissing om kort na haar nieuwe aanstelling te vertrekken. Haar ervaring vond weerklank bij veel huidige werknemers die vergelijkbare klachten uitten.

Zorgen werknemers over stijl van leidinggeven

Veel werknemers uitten hun bezorgdheid over de leiderschapsstijl van CEO Andy Jassy, in tegenstelling tot zijn voorganger Jeff Bezos. Ze wezen op beleidsmaatregelen zoals de verplichte vijf dagen om terug te keren naar kantoor, die zijn vastgesteld voor januari 2024, als bewijs van een verschuiving in de bedrijfscultuur.

Softwareontwikkelaar Todd Leonhardt bekritiseerde het gebrek aan transparantie onder Jassy’s leiderschap en benadrukte het verschil met Bezos’ meer hands-on aanpak. Laura Barry, al lange tijd werkzaam bij Amazon, uitte haar eigen ontevredenheid en vergeleek de huidige omgeving van Amazon met die van een traditionele bank en betreurde het feit dat er niet meer op afstand wordt gewerkt.

Amazons reactie en spanningen onder werknemers

Een woordvoerder van Amazon benadrukte de positie van het bedrijf in LinkedIn’s Top Companies lijst voor 2023, maar veel werknemers hebben het gevoel dat Jassy’s ambtstermijn, gekenmerkt door ontslagen en bezuinigingsmaatregelen, de richting van het bedrijf negatief heeft beïnvloed en heeft bijgedragen aan verhoogde spanningen binnen het personeelsbestand.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.