Nu al voorbereiden op de feestdagen? Dat doe je zo

In samenwerking met Vanhelden.be.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet, staan de feestdagen alweer voor de deur. December kan ontzettend druk zijn, met alle voorbereidingen voor Kerstmis, Sinterklaas en oud en nieuw. Niet alleen in je privéleven, maar ook op de werkvloer kan deze periode hectisch zijn. Dus, hoe bereid je je alvast voor op deze periode? De kunst is om op tijd te beginnen, zodat je tijdens de feestdagen zelf volop kunt genieten, zonder stress en last-minute beslissingen.

Begin vroeg met cadeaus

Het lijkt misschien overbodig om nu al na te denken over kerstcadeaus, maar je zult blij zijn dat je het doet. Wanneer je op tijd begint na te denken over je cadeaus, vermijd je de drukte in winkels en bespaar je jezelf de stress van lange wachtrijen of uitverkochte producten. Bovendien heb je zo de tijd om op zoek te gaan naar echt originele cadeautjes, en kun je misschien wel profiteren van aanbiedingen zoals bijvoorbeeld Black Friday. 

Maak een planning voor de feestdagen

December is voor velen een drukke maand, met veel feestjes, etentjes en familiebezoeken. Daarom kan het fijn zijn om op voorhand alvast te bedenken welke dagen je wilt vrijhouden voor welke gelegenheden en feestjes. Zo kun je iedereen op tijd informeren en voorkom je dubbele afspraken of teleurstellingen.

Regel je relatiegeschenken op tijd

Voor bedrijven is het belangrijk om op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor de feestdagen. Het is vaak gebruikelijk om klanten en partners te bedanken voor de samenwerking van het afgelopen jaar door middel van relatiegeschenken. Door dit ruim van tevoren te regelen, kun je rustig nadenken over een leuk geschenk dat helemaal past bij jouw bedrijf. Een tip? Houd rekening met de identiteit van je bedrijf, maar ook met de interesses van je klanten. Hoe persoonlijker, hoe beter. 

Personaliseer je cadeaus

Een leuke manier om je kerstcadeaus net wat specialer te maken, is door ze te personaliseren. Je kan bijvoorbeeld pennen bedrukken met de naam van degene die ze krijgt of er een speciale boodschap op zetten. Dit geeft net dat extra persoonlijke tintje aan je cadeau en laat zien dat je er moeite voor hebt gedaan.

Plan je feestmaaltijden

Eten doen we tijdens de feestdagen allemaal net iets uitgebreider dan gewoonlijk, dus waarom zou je hier nu al niet mee beginnen? Denk al eens na over wat je dit jaar wilt koken of bakken, en maak een boodschappenlijstje met de ingrediënten die je op tijd in huis kunt halen. Door nu al recepten uit te proberen of op zoek te gaan naar nieuwe ideeën, kun je straks een top menu serveren die goed doordacht en perfect op smaak is.

Versier je huis 

De kerstsfeer is er pas echt helemaal als je huis helemaal versierd is, toch? Kerstversieringen zorgen voor sfeer in huis, maar kunnen ook voor chaos zorgen als je alles op het laatste moment moet doen. Je kan dus zeker en vast al eens nadenken over je kerstdecoraties. Kijk welke versieringen je nog hebt van vorig jaar en wat er eventueel nieuw gekocht moet worden. Door dit nu al aan te pakken, heb je in december meer tijd om te genieten van je prachtig versierde huis. Merry Christmas!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.