BNP Paribas Fortis trekt prijskaartje basisbankdienst en universele bankdienst op

Klanten bij de grootbank BNP Paribas Fortis moeten vanaf volgend jaar meer betalen voor de basisbankdienst en universele bankdienst.

In het nieuws: BNP Paribas Fortis maakt op 1 januari enkele bankdiensten duurder. Dat meldt Spaargids.be.

  • De universele bankdienst bestaat sinds 2022 en wordt door twaalf financiële instellingen aangeboden, waaronder de vier grootbanken. Die dienstverlening is bedoeld voor mensen die niet mee zijn met de digitalisering en het bankieren via een website of app. Voor maximaal 5 euro per maand ontvangen ze een rekening en bankkaart waarmee ze onder meer jaarlijks 60 manuele verrichtingen aan het loket kunnen uitvoeren.
    • BNP Paribas Fortis rekent al 5 euro per maand aan. De grootbank maakt de universele bankdienst alsnog duurder door afscheid te nemen van het onbeperkt aantal manuele transacties. Vanaf 1 januari kan je bij de financiële instelling kosteloos zestig manuele transacties per jaar doen, wat dus de minimumvereiste is. Vanaf de 61e verrichting zal de bank kosten aanrekenen. Voor bijvoorbeeld een geldafhaling aan het loket zal je 2 euro betalen.
  • BNP Paribas Fortis sleutelt ook aan de basisbankdienst. Die dienstverlening richt zich tot mensen die anders moeilijk aan een rekening geraken. Zij moeten tegen een redelijke vergoeding toegang krijgen tot een basispakket waarmee ze financiële transacties, zoals overschrijvingen en geldopnames, kunnen doen. Alle banken moeten van de Europese Unie een basisbankdienst aanbieden.
    • De financiële instelling rekent vanaf volgend jaar 1,6 euro per maand aan voor de basisbankdienst, tegenover 1,35 euro vandaag.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.