Luxe vastgoedmarkt in Hongkong stijgt met verkoop van herenhuis voor 845 miljoen Hongkongse dollar


Key takeaways

  • Een herenhuis in Hong Kong is verkocht voor 845 miljoen Hongkongse dollar (ongeveer honderd miljoen euro) met een aanbetaling van 10 procent.
  • De koper heeft tot 18 november de tijd om het resterende bedrag te betalen. Deze verkoop valt samen met overheidsinitiatieven om de luxe vastgoedsector te stimuleren.

Het herenhuis op 15 Shouson Hill, aangeduid als House 2, werd onlangs verkocht voor acht honderd vijfendertig miljoen Hongkongse dollar (ongeveer100 miljoen euro). De verkoopovereenkomst werd donderdag afgerond, waarbij de koper een aanbetaling van 10 procent deed bij ondertekening. Het resterende bedrag moet op 18 november worden betaald. Diverse prominente ontwikkelaars, waaronder Emperor International Holdings Ltd., CSI Properties, C C Land Holdings Ltd. en Mingfa Group International Co., waren bij deze luxe vastgoedontwikkeling betrokken.

Deze transactie komt samen met recente overheidsinitiatieven om de luxe vastgoedsector te stimuleren. Hongkong kondigde aan dat aankopen van residentieel vastgoed van vijftig miljoen Hongkongse dollar of meer kunnen bijdragen aan de New Capital Investment Entrant Scheme. Onder deze regeling kunnen vermogende individuen minimaal dertig miljoen Hongkongse dollar investeren om een verblijfsvergunning te verkrijgen, met een maximale investering van tien miljoen Hongkongse dollar in onroerend goed binnen de totale kapitaaleis.

Verwachtingen van de markt

Hannah Jeong, hoofd taxatie en advies bij CBRE Hong Kong, verwacht een onmiddellijk effect op de verkoop van luxe woningen na deze aankondiging. Ze benadrukt dat de verkoop is gestegen sinds de renteverlaging door de Federal Reserve in september, en de totale verkoop van het hele voorgaande jaar heeft overtroffen.

Uitdagingen voor de markt

Ondanks deze positieve ontwikkelingen blijft de Hongkongse vastgoedmarkt uitdagingen ondervinden door factoren als hoge leenkosten en een zwak economisch sentiment. Woningtransacties blijven op een meerjarig dieptepunt, terwijl de leegstand van kantoortorens recordhoogtes blijft bereiken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.