Teerballen dwingen zeven stranden in Sydney tot sluiting, opruiming van start


Key takeaways

  • De mysterieuze teerballen bleken een vervuilende stof op basis van koolwaterstof te zijn.
  • Zeven stranden in Sydney werden gedeeltelijk of volledig gesloten vanwege het verschijnen van de teerballen.
  • Autoriteiten werken eraan om de teerballen te verwijderen en de openbare veiligheid te garanderen, maar de bron van de vervuiling blijft onbekend.

Verschillende stranden van Sydney werden onlangs gesloten door de verschijning van duizenden mysterieuze teerballen op de Australische kusten. Bondi Beach was een van de getroffen stranden, samen met zes andere stranden die gedeeltelijk of volledig werden gesloten. De sluitingen kwamen nadat de plaatselijke autoriteiten woensdagavond begonnen met het opruimen van het strand na de ontdekking van de teerballen op 15 oktober.

Tests bevestigden dat het materiaal op koolwaterstofbasis was. Terwijl de autoriteiten ijverig werken om de teerballen te verwijderen en de openbare veiligheid te garanderen, blijft de bron van de vervuiling onbekend.

De getroffen stranden

Waverley Council sloot Bondi Beach, Bronte Beach en Tamarama Beach, terwijl Randwick Council Clovelly Beach, Gordon’s Bay, Coogee Beach en Maroubra Beach sloot. Burgemeester Dylan Parker van Randwick benadrukte dat de veiligheid van de gemeenschap prioriteit heeft in het licht van de situatie. Hij verklaarde dat de gemeente voorzorgsmaatregelen nam door de stranden te sluiten totdat een veilig inzamelings- en verwijderingsplan kon worden geïmplementeerd.

Voorzorgsmaatregelen en advies

De New South Wales State Environment Protection Authority voert momenteel tests uit en raadt af om in de buurt van de teerballen te zwemmen of ze aan te raken. Sydney heeft meer dan 100 stranden langs de haven en de kust en trekt jaarlijks miljoenen toeristen en inwoners.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.