Ericsson overtreft verwachtingen in Q3, geeft impuls aan optimisme telecommarkt


Key takeaways

  • De omzet en winst van Ericsson overtroffen de verwachtingen voor het derde kwartaal.
  • Het bedrijf schreef deze positieve trend toe aan een opleving van de vraag naar 5G-netwerkinfrastructuur, met name in Noord-Amerika.
  • De aangepaste brutomarge steeg van 39,2 procent een jaar eerder naar 46,3 procent, dankzij veranderingen in de geografische verkoopmix.

De recente prestaties van Ericsson, waarbij zowel de omzet als de winstverwachtingen voor het derde kwartaal werden overtroffen, hebben het optimisme over een herstellende markt voor telecomapparatuur aangewakkerd. Het bedrijf schreef deze positieve trend toe aan een opleving van de vraag naar 5G-netwerkinfrastructuur, met name in Noord-Amerika.

Herstel in telecommarkt

Deze hernieuwde interesse van Noord-Amerikaanse operators volgt op een periode van neergang die Ericsson en zijn concurrent Nokia de afgelopen twee jaar heeft getroffen. In deze periode zochten beide bedrijven naar groeimogelijkheden in opkomende markten zoals India, vaak ten koste van de winstmarges. Nu geeft CEO Borje Ekholm van Ericsson aan dat de markt stabiliseert, waarbij Noord-Amerika, als vroege toepasser van 5G-technologie, het herstel leidt.

Financiële prestaties

Hoewel de totale netto-omzet met 4 procent daalde tot 61,8 miljard Zweedse kronen, overtrof dit cijfer de verwachtingen van analisten en was het een duidelijke verbetering ten opzichte van de daling van 7 procent in het vorige kwartaal. Een belangrijke factor achter de prestaties van Ericsson was de stijging van de omzet in Noord-Amerika, die met meer dan 50 procent uitkwam op 20,4 miljard Zweedse kronen.

Regionale markttrends

Deze groei wordt deels toegeschreven aan een overeenkomst met AT&T, ter waarde van 14 miljard dollar over vijf jaar, en aanhoudende investeringen van andere grote klanten in de regio. Ondanks deze positieve ontwikkeling erkent Ericsson dat Europa vlak blijft en dat andere markten blijven dalen.

De financiële resultaten van het bedrijf

De aangepaste brutomarge van het bedrijf steeg van 39,2 procent een jaar eerder naar 46,3 procent, dankzij veranderingen in de geografische verkoopmix. Ericsson rapporteerde ook een aangepaste kernwinst van 7,33 miljard kronen, wat de verwachtingen van analisten aanzienlijk overtrof en een aanzienlijke stijging betekende ten opzichte van de 3,9 miljard kronen van vorig jaar.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.