Berkshire Hathaway verkleint belang in Bank of America tot onder 10 procent


Key takeaways

  • Berkshire verkocht 9,5 miljoen aandelen voor ongeveer 382,4 miljoen dollar.
  • De desinvestering is niet beperkt tot Bank of America; Buffett heeft ook zijn belangen in andere bedrijven afgebouwd.
  • Buffett’s eerste investering in Bank of America dateert uit 2011 toen hij voor 5 miljard dollar aan preferente aandelen kocht.

Berkshire Hathaway, geleid door Warren Buffett, heeft onlangs zijn belangen in Bank of America teruggebracht tot minder dan 10 procent. Alleen al deze week verkocht Berkshire 9,5 miljoen aandelen voor ongeveer 382,4 miljoen dollar, zoals blijkt uit een officiële bekendmaking.

Vanwege de SEC-regelgeving die de openbaarmaking vereist van aandelentransacties van meer dan 10 procent eigendom, zullen beleggers waarschijnlijk moeten wachten op de financiële kwartaalrapporten van Berkshire of de openbaarmaking van hun aandelenbezit om te bepalen of er nog meer verkopen hebben plaatsgevonden. Berkshire begon zijn belang in Bank of America halverwege juli geleidelijk af te bouwen en verkocht toen ongeveer 33,9 miljoen aandelen voor ruwweg 1,48 miljard dollar.

Voorafgaand aan deze verkoop had Berkshire meer dan 10 miljard dollar verdiend aan zijn investering in de bank.
Deze desinvestering is niet beperkt tot Bank of America; Buffett heeft ook zijn belangen in andere bedrijven afgebouwd.

Eerder dit jaar verlaagde Berkshire zijn belang in Apple aanzienlijk. Tijdens de jaarlijkse vergadering van Berkshire Hathaway in mei legde Buffett uit dat het verkopen van bepaalde activa verstandiger was geworden door mogelijke verhogingen van de federale vermogenswinstbelasting, afhankelijk van de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Buffett’s eerste investering in Bank of America dateert uit 2011,toen hij aandelen met voorkeursrechten verwierf voor 5 miljard dollar.
Volgende week zal Bank of America haar driemaandelijkse winstrapport samen met Citigroup publiceren, waarbij beleggers nauwlettend de mogelijke gevolgen van stijgende depositokosten en een trage vraag naar leningen in de gaten houden.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.