Jürgen Klopp krijgt rol als hoofd internationaal voetbal bij Red Bull

Jurgen Klopp gaat vanaf januari 2025 een nieuwe uitdaging aan als hoofd van internationaal voetbal bij Red Bull. Na zijn vertrek bij Liverpool vorig seizoen keert de 57-jarige Duitser terug in een strategische functie binnen het voetbal, waarin hij leiding gaat geven aan het wereldwijde netwerk van Red Bull-clubs.


Key Takeaways

  • Jürgen Klopp begint op 1 januari 2025 als hoofd van internationaal voetbal bij Red Bull.
  • Klopp richt zich op strategische begeleiding van sportieve directeurs, scouting en coachontwikkeling.
  • Hij blijft betrokken bij de ontwikkeling van Red Bull-clubs zoals RB Leipzig en RB Salzburg.
  • Red Bull ziet Klopp als een belangrijke aanwinst om hun voetbalnetwerk naar een hoger niveau te tillen.

Nieuwe rol

Klopp zal in zijn nieuwe rol niet verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken binnen Red Bulls clubs, zoals RB Leipzig en New York Red Bulls, maar zijn expertise inzetten om op strategisch niveau richting te geven. Hij gaat sportief directeuren ondersteunen, scoutingprogramma’s optimaliseren en coaches begeleiden in hun ontwikkeling.

Klopp ziet zichzelf daarbij vooral als mentor. “Na 25 jaar langs de zijlijn, voelt het alsof ik nu klaar ben voor een nieuwe uitdaging,” zei Klopp in een eerste statement. “Mijn liefde voor het spel en de mensen die het maken, blijft onveranderd.”

Veel vertrouwen

Het bedrijf laat alvast weten veel vertrouwen te hebben in de Duitser. Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bulls bedrijfsprojecten, noemt Klopp zelfs een “gamechanger”. Volgens Mintzlaff brengt Klopp niet alleen zijn ervaring en inzicht mee, maar ook charisma. Red Bull hoopt dat zijn aanstelling doorslaggevende impulsen zal geven voor de verdere ontwikkeling van hun voetbalclubs wereldwijd. Hoe zijn contract bij Red Bull er precies uitziet, is niet bekend. Al zou er wel een clausule instaan die Klopp de mogelijkheid geeft om bondscoach van Duitsland te worden als die kans zich zou voordoen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.