Diageo schrapt verkoop van Pimm’s onder druk van markt


Key takeaways

  • Diageo heeft plannen om zijn populaire merk Pimm’s te verkopen opgegeven.
  • De beslissing komt nadat een veilingproces geen overeenkomst met potentiële kopers heeft opgeleverd.
  • Deze stap is waarschijnlijk het gevolg van de druk van investeerders op de markt, terwijl de verkoop vertraagt.

Onder druk van investeerders vanwege de dalende verkoopcijfers heeft Diageo de plannen om het populaire merk Pimm’s te verkopen, laten varen. Dit besluit komt nadat een veilingproces dat eerder dit jaar van start ging, niet tot een overeenkomst leidde met potentiële kopers.

Rothschild, de investeringsbank die de interesse in een verkoop moest peilen, was betrokken bij het onderzoeken van mogelijkheden voor Pimm’s naast andere merken zoals Safari en Pampero.

Achtergrond van Pimm’s

De specifieke redenen achter de mislukte transactie blijven onduidelijk. Diageo verwierf Pimm’s in 1997 door de fusie van Grand Metropolitan en Guinness plc, waardoor het huidige bedrijf ontstond. Het merk, dat bekend staat om de slogan “Anyone for Pimm’s”, wordt sterk geassocieerd met Wimbledon en richt zich voornamelijk op huishoudelijk gebruik.

Pimm’s werd in 1840 in Londen gecreëerd door James Pimm en werd oorspronkelijk bedacht als een middel om de spijsvertering van oesters te bevorderen in zijn London Oyster bar. Diageo, dat momenteel wordt geleid door Debra Crew, beschikt over een gevarieerde portefeuille van meer dan 200 producten en is een van de grootste drankenproducenten ter wereld.

Uitdagingen voor Diageo

Diageo staat voor uitdagingen na een winstwaarschuwing in november vorig jaar, die werd toegeschreven aan de zwakke verkoop van Schotse whisky in Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied. De beurswaarde van Diageo bedraagt 58 miljard pond. De aandelen zijn het afgelopen jaar met ongeveer 13 procent gedaald.

Crew, die in juni de leiding overnam na het overlijden van haar voorganger, Sir Ivan Menezes, heeft aangegeven vastbesloten te zijn om de prestaties van het bedrijf nieuw leven in te blazen.

Diageo’s gerenommeerde portfolio omvat onder andere Smirnoff wodka, Baileys roomlikeur en Tanqueray gin.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.