Dubai introduceert strengere regels voor advertenties voor cryptobeleggingen


Key takeaways

  • Bedrijven die crypto-investeringen promoten moeten een disclaimer over mogelijke verliezen opnemen.
  • Promotiebedrijven moeten een “bevestiging van naleving” krijgen van de VARA om misleidende praktijken te voorkomen.
  • Cryptocurrency beleggingsmogelijkheden vereisen certificering van de VARA om beleggers te beschermen.

De Dubai Virtual Asset Regulatory Authority (VARA) voert strengere eisen in voor bedrijven die investeringen in cryptocurrency promoten binnen de VAE.

Met ingang van 1 oktober moeten bedrijven die reclame maken voor beleggingen in digitale activa een prominente disclaimer opnemen waarin staat dat “virtuele activa hun waarde geheel of gedeeltelijk kunnen verliezen en onderhevig zijn aan extreme volatiliteit”. Deze maatregel is bedoeld om beleggers te beschermen door de inherente risico’s van cryptocurrencies duidelijk aan te geven.

Strengere regelgeving en naleving

Verder moeten bedrijven die cryptocurrency beleggingsmogelijkheden aanbieden een “bevestiging van naleving” krijgen van de VARA. Deze certificering zorgt ervoor dat promotiemateriaal geen misleidende praktijken bevat en beschermt beleggers tegen mogelijke oplichting.

Dubai heeft zich ontpopt als een belangrijk centrum voor cryptocurrency-activiteiten. Half augustus oordeelde de rechtbank van eerste aanleg in Dubai dat het betalen van salarissen in cryptocurrency via arbeidscontracten wettelijk is toegestaan.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.