Coca-Cola sluit vijf locaties in Duitsland: 500 banen getroffen


Key takeaways

  • CCEP sluit vijf vestigingen en schrapt ongeveer 500 banen in Duitsland.
  • De herstructurering is bedoeld om de activiteiten te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren als gevolg van de vraag uit de markt.
  • De sluitingen omvatten een productiefaciliteit en vier logistieke centra, waarbij de sluiting van de fabriek in Keulen gepland staat voor maart 2025.

Coca-Cola Europacific Partners (CCEP) voert herstructureringsmaatregelen door in Duitsland, wat resulteert in de sluiting van vijf vestigingen en het verlies van ongeveer 500 banen. De sluitingen omvatten een productiefaciliteit en vier logistieke centra in steden als Keulen, Neumünster, Berlijn, Bielefeld en Memmingen.

Redenen voor herstructurering

CCEP verklaart dat deze beslissingen deel uitmaken van een poging om de activiteiten te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren als antwoord op de vraag uit de markt. Het doel is om de productieactiviteiten in de overgebleven faciliteiten in West-Duitsland te consolideren om de concurrentiepositie te waarborgen. Terwijl de fabriek in Keulen, de kleinste met twee productielijnen, geen uitbreidingspotentieel heeft, zullen de andere drie regionale fabrieken worden versterkt om de werklast op te vangen.

Gevolgen voor werknemers

De sluiting van de vestiging in Keulen is gepland voor maart 2025. CCEP benadrukt dat deze herstructurering essentieel is voor succes op lange termijn en aanpassing aan de markt. Tilmann Rothhammer, Vice President Logistics bij CCEP Duitsland, benadrukte de noodzaak van deze veranderingen om concurrerend te blijven in de zich ontwikkelende drankenindustrie.

Zorgen van de vakbonden

Ondanks deze maatregelen blijft Coca-Cola Europacific Partners een belangrijke werkgever in Duitsland met 6.500 werknemers verspreid over 27 locaties, waaronder 14 productiefaciliteiten. De Duitse vakbond voor werknemers in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (NGG) heeft haar bezorgdheid geuit over deze ontwikkeling en wijst op de sluiting van 40 vestigingen en het verlies van 5.000 banen in de sector sinds 2010. Vicevoorzitter Freddy Adjan van de NGG bekritiseert de winstgevendheid van Coca-Cola en vraagt zich af of deze sluitingen worden ingegeven door economische noodzaak of door winstbejag ten koste van werknemers.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.