Zo (herin)richt jij je kantoor optimaal in!

Het is natuurlijk van groot belang als je jouw eigen kantoor(pand) hebt, om deze zo goed en functioneel mogelijk in te richten. De productiviteit, het welzijn van jou (en je werknemers) plus je algehele succes kan afhankelijk zijn van hoe jouw ruimte is ingericht. En momenteel is er een nieuwe “trend” die zeker weten kan bijdragen aan het succes van jouw onderneming. Lees in dit artikel snel mee wat wandpanelen voor voordelen kunnen bieden in jouw kantoor.

Verbetering van de fysieke gezondheid

Hoofdpijn en concentratieproblemen kunnen de nare gevolgen zijn van een slechte akoestiek op kantoor. En dat zijn gevolgen waarmee je liever niet of nooit mee in aanraking komt – zeker niet als het gaat om werk. Akupanels kunnen erbij helpen om geluidsoverlast te verminderen, wat dan weer zorgt voor het voorkomen van de zojuist genoemde hoofdpijn. Lawaai en echo’s worden effectief verminderd door wandpanelen en zo ontstaat er dus een rustige omgeving. En dat is toch juist heel gunstig voor vergaderruimtes en kantoortuinen!

Verbetering van mentale welzijn

Het klinkt wellicht eventjes gek, maar de inrichting van jouw kantoor heeft ook invloed op je mentale welzijn. En dat hangt ook grotendeels af van de kleuren die gebruik worden. Heldere en levendige kleuren kunnen oproepen tot creativiteit, veel inspiratie en energie geven. Tegelijkertijd kunnen zachte en lichte tinten een ontspannen en relaxte sfeer creëren. Je denkt bij de wandpanelen wellicht al snel aan bruine kleuren of andere aardetinten, maar het kan natuurlijk ook gemaakt worden in krachtige(re) kleuren. Deze kleuren kunnen ook gemakkelijk aangepast worden (een likje verf doet wonderen), dus daarmee kan je ook tijdelijk uitproberen wat het beste bij jou en je collega’s past.

Pracht en praal

Het oog wil ook wat, toch? We kunnen wel alleen tikken over de fysieke en mentale voordelen, maar als iets esthetisch voor het oog is, kan dat ook veel deugd doen. En de wandpanelen zijn niet voor niets een tred! Pinterest staat er vol mee – doe daar dan ook vooral je voordeel mee. De wandpanelen stralen een soort warmte uit – iets wat je bij een kantoor wellicht niet meteen verwacht – maar kunnen aangepast worden naar vele smaken. Neem een voorbeeld aan andere interieuropties wat betreft ontwerpen en je zal zien dat er veel mogelijk is.

Duurzaam en veelzijdig

Wandpanelen zijn grotendeels (altijd even opletten waar je deze vandaan haalt) gemaakt van hoogwaardige materialen én ze gaan lang mee. Het is een duurzame keuze, want ze zijn goed bestand tegen slijtage – anders ook goed vervangbaar. Daarnaast is het een veelzijdig “meubel”. Het is te verkrijgen in verschillende kleuren, afwerkingen en stijlen. Het kan werkelijk waar aan elk ontwerp aangepast worden. Zo kan je samen met de mentale en fysieke voordelen van de wandpanelen ook passend maken aan jouw werkidentiteit.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.