Nigeria krijgt 1,57 miljard dollar financieringspakket van Wereldbank voor initiatieven op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg


Key takeaways

De Wereldbank heeft een financieringspakket van 1,57 miljard dollar voor Nigeria goedgekeurd ter ondersteuning van initiatieven op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en duurzame energie.
De fondsen zullen worden toegewezen om de toegang tot en de effectiviteit van de financiering voor basisonderwijs en eerstelijnsgezondheidszorg te verbeteren, bestuursproblemen aan te pakken en de veiligheidsmaatregelen voor dammen te verbeteren.
Het programma is gericht op ondersteuning van de inspanningen van het land om het leven van zijn burgers te verbeteren, waaronder het terugdringen van het aantal kinderen dat niet naar school gaat en het verminderen van de risico’s op overstromingen.


De Wereldbank heeft een financieringspakket van 1,57 miljard dollar goedgekeurd voor Nigeria. Dit programma is bedoeld om de gezondheidszorg en het onderwijs in het land te versterken en duurzame energie-initiatieven te ondersteunen. In maart had de Wereldbank meer dan 15 miljard dollar aan leningen verstrekt aan Nigeria, waarmee ze haar positie als grootste kredietverstrekker aan het land verstevigde.

De toewijzing van fondsen

De fondsen zullen worden toegewezen om de toegang tot en de effectiviteit van de financiering van basisonderwijs en eerstelijnsgezondheidszorg te verbeteren. Specifiek is 500 miljoen dollar geoormerkt voor het aanpakken van bestuurlijke problemen die de dienstverlening in het onderwijs en de gezondheidszorg belemmeren. Nog eens 570 miljoen dollar gaat naar het programma voor versterking van de eerstelijnsgezondheidszorg, terwijl 500 miljoen dollar bestemd is voor het Sustainable Power and Irrigation for Nigeria Project.

De invloed op onderwijs

Nigeria heeft te kampen met een groot aantal kinderen dat niet naar school gaat, voornamelijk door de onveiligheid in de noordelijke regio’s. Dit komt door de aanhoudende extremistische bewegingen in de regio. Dit komt door aanhoudende extremistische opstanden en gewapende ontvoeringsbendes die de onderwijskansen verstoren. De financiering van de Wereldbank zal ook bijdragen aan het verbeteren van de veiligheidsmaatregelen voor dammen om de risico’s op overstromingen te beperken. Nigeria heeft regelmatig te maken met overstromingen, met dit jaar een grote impact toen een dam in de staat Borno barstte, waardoor tot wel een miljoen mensen werden getroffen.

Regionale problemen

De situatie wordt nog verergerd door het feit dat de autoriteiten in Kameroen zijn begonnen met het lozen van water uit een grote dam om te voorkomen dat deze overloopt, waardoor bezorgdheid is ontstaan over mogelijke overstromingen in Nigeria.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.