Revolutie in de ruimtevaart: nieuw aandrijfsysteem maakt oneindige ruimtereizen mogelijk


Key takeaways

  • Super Magdrive gebruikt direct beschikbare metalen in de ruimte als brandstof.
  • Traditionele raketmotoren zijn afhankelijk van schaarse bronnen zoals xenon of krypton.
  • Dit nieuwe systeem maakt gebruik van metalen zoals ijzer, aluminium en koper.

Onderzoekers van de Universiteit van Southampton ontwikkelen een baanbrekend aandrijvingssysteem dat direct beschikbare metalen uit de ruimte gebruikt als brandstof. Deze innovatieve technologie, bekend als Super Magdrive, zou ruimtetuigen in staat kunnen stellen om oneindige reizen door de kosmos te maken.

Traditionele raketmotoren zijn afhankelijk van schaarse grondstoffen zoals xenon of krypton, die overvloedig aanwezig zijn op aarde maar moeilijk te verkrijgen zijn in de diepe ruimte. Dit nieuwe systeem maakt daarentegen gebruik van metalen zoals ijzer, aluminium en koper, die in overvloed aanwezig zijn in ons zonnestelsel. Hoofdonderzoeker Dr. Minkwan Kim benadrukt in een gesprek met Sky News dat dit een revolutionaire benadering van ruimteverkenning is, waardoor ruimtetuigen zich ver in de kosmos kunnen wagen en gedurende langere perioden kunnen werken.

Kritische ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden

Het team van Dr. Kim werkte samen met het Britse ruimtevaartbedrijf Magdrive aan de ontwikkeling van Super Magdrive. De Britse overheid heeft 1 miljoen pond beschikbaar gesteld om dit project te ondersteunen. Dr. Kim ziet deze technologie als een hoeksteen voor toekomstige missies in de diepe ruimte, die mogelijk tot ongekende ontdekkingen kunnen leiden.

Toekomstige implicaties en verwachtingen

Hij gelooft dat het een revolutie teweeg kan brengen in ons vermogen om nieuwe planeten te verkennen, naar buitenaards leven te zoeken en de grenzen van menselijke verkenning te verleggen door reizen mogelijk te maken die verder gaan dan eerder bedachte grenzen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.