Dell verstrengt personeelsbeleid: salesmedewerkers moeten elke dag verplicht naar kantoor


Key takeaways

  • Dell eist dat zijn wereldwijde verkoopteamleden die vanuit kantoor kunnen werken, vijf dagen per week aanwezig zijn.
  • Vertegenwoordigers in het veld zullen vijf dagen per week besteden aan contact met klanten of werken vanuit kantoor, een stijging ten opzichte van drie dagen per week.
  • Remote sales teamleden die geen toegang hebben tot een Dell kantoor moeten op afstand blijven werken.

Dell Technologies heeft een nieuw beleid aangekondigd waarbij leden van wereldwijde verkoopteams die vanuit kantoor kunnen werken, verplicht vijf dagen per week aanwezig moeten zijn, met ingang van 30 september. In de memo staat dat deze wijziging bedoeld is om een samenwerkingsomgeving te bevorderen en de ontwikkeling van vaardigheden te verbeteren, waarbij het belang van persoonlijke interactie voor deze doelstellingen wordt benadrukt. Verder wordt verduidelijkt dat werken op afstand eerder een uitzondering dan de norm moet zijn.

Buitendienstmedewerkers binnen het verkoopteam zullen vijf dagen per week blijven besteden aan contact met klanten en partners, of werken vanuit kantoor. Dit is een stijging ten opzichte van de vorige eis van drie dagen per week op kantoor. De memo richt zich specifiek op externe sales-teamleden die niet fysiek naar een Dell kantoor kunnen gaan, en stelt dat zij op afstand moeten blijven werken.

Beleid voor telewerkers

Dell is van plan om in de komende weken meer details te geven over het beleid voor externe medewerkers. Deze verschuiving past in een bredere trend onder sommige techbedrijven die afstand nemen van de regelingen voor werken op afstand uit het pandemie-tijdperk. Een recent voorbeeld is de beslissing van Amazon om vanaf volgend jaar vijf dagen op kantoor te werken, waarmee de eerdere eis van drie dagen wordt teruggedraaid.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.