Frankrijk bereikt top 10 rijkste landen qua nettovermogen


Key takeaways

  • Het gemiddelde nettovermogen van de Fransen bedroeg bijna 215.000 euro.
  • De financiële situatie van Franse huishoudens blijft stabiel ondanks de hoge overheidsschuld.
  • Het gemiddelde financiële vermogen van de Fransen, inclusief beleggingen in spaarboekjes en aandelen, staat met 72.380 euro op de 16e plaats in de wereld.

De rijkdom van de Fransen in 2023

In 2023 bedroeg het gemiddelde nettovermogen van de Fransen bijna 215.000 euro, volgens het Allianz Wealth Report. Hiermee staan ze op de tiende plaats in de wereld, drie plaatsen hoger dan het jaar ervoor.

Een stabiele financiële situatie

Ondanks de hoge overheidsschuld blijft de financiële situatie van Franse huishoudens stabiel. Het Allianz-onderzoek, dat de financiën van burgers in ’s werelds rijkste landen onderzoekt, voorspelt dat de groei van de aandelenmarkt de waarde van financiële activa in 2024 zal blijven ondersteunen.

Financieel vermogen en onroerend goed

De gemiddelde financiële rijkdom van de Fransen, waaronder beleggingen in spaarboekjes, levensverzekeringen en aandelen, staat op de 16e plaats in de wereld met een waarde van 72.380 euro, een stijging van 4.880 euro ten opzichte van vorig jaar.

Frankrijk op de wereldranglijst

Inclusief onroerend goed stijgt Frankrijk op de wereldranglijst en bereikt het de top 10 van rijkste landen. Het gemiddelde Franse nettovermogen, na aftrek van schulden, is 214.980 euro. Vergeleken met andere Europese landen hebben de Denen het hoogste nettovermogen, maar ze blijven ver achter bij de rijkste mensen ter wereld.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.