Gebruikers melden problemen met touchscreen iPhone 16 Pro

Steeds meer gebruikers met een iPhone 16 Pro zouden problemen hebben met de responsiviteit van de touchscreen van hun telefoon. Het gaat om uiteenlopende problemen waarbij het tikken of swipen wordt genegeerd door het toestel.


  • Verschillende gebruikers hebben de laatste tijd online problemen gemeld met de touchscreen van de iPhone 16 Pro.
  • De bug zou volgens de website 9to5mac veroorzaakt worden door een softwareprobleem.
  • Voorlopig is er in de meest recente update van het besturingssysteem nog geen oplossing voorzien. Ongetwijfeld werkt Apple eraan om dat zo snel mogelijk op te lossen.

De lancering van de nieuwe iPhone 16-reeks dateert nog maar van twee weken geleden en de nieuwe toestellen zijn nog maar sinds enkele dagen te koop. Het is dan ook niet ongewoon dat er kort na die release enkele bugs opduiken. Dat maakt ze echter niet minder vervelend voor gebruikers met een nieuwe iPhone.

Touchscreen

De problemen met de touchscreen van de iPhone 16 Pro doen zich op verschillende momenten voor. Het gaat hier zowel over het scrollen, indrukken van knoppen of typen op het virtuele toetsenbord.

De oorzaak van de bug zou liggen bij het systeem dat ervoor moet zorgen dat onbedoelde aanrakingen op het scherm genegeerd worden door de iPhone. Bepaalde zaken zouden dat systeem overgevoelig doen reageren, waardoor er te veel aanrakingen genegeerd worden.

Zijkanten scherm

Het probleem lijkt zich vooral voor te doen als gebruikers onbedoeld de touchscreen op een andere plaats aanraken. Doordat de iPhone 16-reeks de dunste randen ooit heeft, komt het vaak voor dat gebruikers per toeval de zijkanten van het scherm aanraken als ze de iPhone vasthebben. Vooral de omgeving rond de frontcamera lijkt daarvoor gevoelig te zijn, al kan het problemen overal opduiken. Als de touchscreen zacht in de buurt van de randen wordt aangeraakt, negeert die vaak onbedoeld alle aanrakingen.

Wie last heeft van deze bug kan die momenteel het best oplossen door een hoesje te gebruiken. Op die manier is het namelijk minder waarschijnlijk dat je de zijkanten van je scherm tijdens het gebruik onbedoeld aanraakt. Als dat niet helpt, is het wachten tot Apple de bug oplost in een nieuwe versie van iOS 18.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.