Britse studie suggereert dat het verkleinen van de grootte van een pint bier in het Verenigd Koninkrijk zou leiden tot een daling in de consumptie


Key takeaways

  • Het verkleinen van de grootte van een pint bier in Engeland zou kunnen leiden tot een daling in de consumptie ervan.
  • Consumenten denken eerder in termen van pinten dan in termen van alcoholvolume.
  • De alarmerende context van overmatig alcoholgebruik in Engeland en Wales wordt benadrukt door deze bevindingen.

In een onderzoek van de Universiteit van Cambridge, dat drie maanden in beslag nam en in september 2024 werd gepubliceerd, werd het volume van een pint bier (568 ml in het Verenigd Koninkrijk vergeleken met 500 ml in Frankrijk) in twaalf pubs in de loop van een maand met tweederde teruggebracht. De resultaten toonden een daling van ongeveer 10 procent in het totale volume bier dat in deze periode werd geconsumeerd. Dit meldt BBC.

Volgens de onderzoekers hebben consumenten de neiging om te denken in termen van pinten in plaats van volume van alcohol. Een soortgelijk onderzoek eerder dit jaar wees uit dat het schrappen van de grootste maat wijnglas (250ml) zou leiden tot een daling van de wijnverkoop.

Overmatig alcoholgebruik in Engeland en Wales

Deze bevindingen zijn van bijzonder belang gezien de alarmerende context van overmatig alcoholgebruik in Engeland en Wales. In 2020 waren er 7.423 sterfgevallen die verband hielden met overmatig alcoholgebruik, een stijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

De aankondiging lokte heftige reacties uit op sociale netwerken, waarbij sommige internetgebruikers beweerden dat de pintjes al te klein waren.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.