Mercedes-Benz onthult verbeterde mogelijkheden voor autonoom rijden op Duitse wegen


Key takeaways

  • Mercedes-Benz gaat bestaande voertuigen met het DRIVE PILOT-systeem upgraden zodat ze met snelheden tot 95 km/u kunnen rijden.
  • De verbetering, in afwachting van certificering tegen het einde van 2024, zal gratis worden verstrekt aan bestaande eigenaars.
  • De verkoop van het DRIVE PILOT systeem zal naar verwachting volgend jaar beginnen.

Mercedes-Benz is van plan om zijn autonome rijcapaciteiten op de Duitse autobahnen te verbeteren. Het bedrijf kondigde aan dat auto’s die zijn uitgerust met het DRIVE PILOT-systeem onder specifieke omstandigheden tot 95 kilometer per uur autonoom kunnen rijden. Deze upgrade, in afwachting van certificering door de Duitse autoriteit voor autoverkeer verwacht tegen het einde van 2024, zal bestaande Mercedes-auto’s met de technologie in staat stellen om met een hogere snelheid te rijden dan hun huidige limiet van 60 km per uur. Deze verbetering is gratis voor bestaande eigenaars.

Upgrade en verkoopplannen

De verkoop van het DRIVE PILOT-systeem zal volgend jaar beginnen. Het systeem stelt het voertuig in staat om de controle over het rijden over te nemen zolang er een ander voertuig voor het voertuig rijdt en het zicht vrij blijft. Dit stelt bestuurders in staat om gedurende langere perioden niet te sturen, hoewel ze voorbereid moeten zijn om de controle binnen enkele seconden weer over te nemen als dat nodig is.

Distinginctieve visuele indicator

Mercedes heeft een opvallende turquoise lamp aangebracht op de voorkant van auto’s die zijn uitgerust met het DRIVE PILOT-systeem. Dit verlichte signaal wordt geactiveerd wanneer de automatische rijmodus wordt ingeschakeld en dient als visuele aanwijzing voor andere bestuurders. Het bedrijf denkt dat deze kleur een gestandaardiseerde indicator voor autonome voertuigen zal worden.

Toekomstige ambities en wereldwijde uitbreiding

Hun ambitie strekt zich uit tot het verhogen van de snelheidslimiet voor het systeem tot 130 km/u, hoewel een specifieke tijdlijn voor de implementatie nog niet is aangekondigd. Mercedes heeft zijn Level 3-systeem al getest in Beijing en goedkeuring gekregen voor het gebruik ervan op aangewezen snelwegen in Californië en Nevada in de Verenigde Staten. Mercedes CTO Markus Schaefer erkent de strenge Chinese veiligheidsnormen en uitgebreide gegevensanalyses en verwacht een snelle goedkeuring voor een bredere toepassing van het Level 3 systeem in het land, wat uiteindelijk de groei van de markt zal stimuleren. Hij benadrukt het dynamische karakter van de Chinese automarkt en de neiging tot snelle expansie.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.