BNP Paribas neemt Duitse Private Banking-afdeling van HSBC over in 2025


Key takeaways

  • BNP Paribas neemt de private banking-afdeling van HSBC in Duitsland over.
  • De overname zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 worden afgerond.
  • Het beheerd vermogen bij BNP Paribas zal naar verwachting meer dan 40 miljard euro bedragen.

BNP Paribas zal HSBC’s private banking-afdeling in Duitsland overnemen en daarmee zijn groei in vermogensbeheer bevorderen. De overeenkomst, die naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025 zal worden afgerond, zal het beheerd vermogen van BNP Paribas naar verwachting verhogen tot meer dan 40 miljard euro.

Achtergrond en motivatie

Deze overname is bedoeld om de positie van BNP Paribas als toonaangevende speler op het gebied van private banking binnen de eurozone te verstevigen, aldus Vincent Lecomte, een leidinggevende bij BNP Paribas. HSBC heeft zich onlangs gericht op het uitbreiden van haar aanwezigheid in Azië en het stroomlijnen van haar activiteiten in westerse markten zoals de VS, Frankrijk en Canada.

HSBC’s strategische verschuiving

Deze strategische verschuiving weerspiegelt een overgang van het vroegere wereldwijde bereik, waar HSBC zichzelf op de markt bracht als “de lokale bank van de wereld”.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.