Saudi Aramco breidt aanwezigheid op wereldwijde LNG-markt uit


Key takeaways

  • Saudi Aramco wil een prominente rol spelen op de LNG-markt.
  • Aramco verwierf een minderheidsbelang in MidOcean Energy voor 500 miljoen dollar en breidde zijn belang later uit tot 49 procent.
  • Aramco heeft een niet-bindende overeenkomst getekend met NextDecade voor de aankoop van vloeibaar aardgas van het Rio Grande LNG-project.

Saudi Aramco wil een prominente rol spelen op de markt voor vloeibaar aardgas (LNG), aldus Abdulkarim Al-Ghamdi, een executive vice president die toezicht houdt op de aardgasactiviteiten van het bedrijf. Al-Ghamdi deed deze uitspraak op de GasTech energieconferentie in Houston, meldt Reuters.

Aramco is al begonnen met het nemen van stappen om dit doel te bereiken. Vorig jaar verwierf Aramco een minderheidsbelang in MidOcean Energy van EIG Global Energy Partners LLC voor 500 miljoen dollar, waarmee het bedrijf zijn eerste investering in overzeese LNG-ondernemingen deed. Deze maand heeft Aramco zijn betrokkenheid verder versterkt door zijn belang in MidOcean Energy te vergroten tot 49 procent.

Recente ontwikkelingen

Daarnaast kwamen Saudi Aramco en NextDecade in juni tot een voorlopige leveringsovereenkomst van 20 jaar, waarbij vloeibaar aardgas wordt afgenomen van het Rio Grande LNG-project van NextDecade, gevestigd in Texas.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.