French Institute in Warschau vindt onderdak in The Bridge

Het French Institute in Warschau heeft een nieuw hoofdkwartier gekozen. De organisatie gaat zich vanaf september 2026 vestigen in het historische gebouw waar vroeger het Bellona Publishing House zat. Dat gebouw wordt momenteel nog volop gerestaureerd door projectontwikkelaar Ghelamco als deel van The Bridge.

Het French Institute in Polen in een culturele instelling die in 1925 is opgericht. Het onderwijscentrum heeft als doel de Franse taal en cultuur te promoten in Polen. De organisatie sloot een leaseovereenkomst met Ghelamco voor de kantoorruimte van 1.300 vierkante meter in The Bridge.

“Nu het 100-jarige jubileum van het French Institute van Polen eraan komt, markeert de verhuizing naar zo’n iconisch gebouw een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. Deze verhuis, in september 2026, biedt de mogelijkheid om studenten, Franse leraren en gebruikers van de multimediabibliotheek nog meer mogelijkheid te geven voor het promoten van de Franse taal en cultuur in Polen”, zegt Etienne de Poncins, Franse ambassadeur in Polen.

The Bridge

The Bridge is een indrukwekkende wolkenkrabber van 174 meter op de kruising van de straten Towarowa en Grzybowska, naast het Plac Europejski. Het gebouw komt naast het voormalige hoofdkantoor van de uitgeverij Bellona. De gevel van dat historische gebouw is in 2016 nauwgezet gerestaureerd door Ghelamco. Beide gebouwen worden met elkaar verbonden door een gedeelde lobby, die een symbolische brug vormt tussen hen. The Bridge verbindt op die manier het verleden met de toekomst.

In totaal is The Bridge goed voor 52.000 vierkante meter. Het gebouw zal volledig energieneutraal zijn en draaien op groene energie. Op de bovenste 40ste verdieping komt een terras voor de gebruikers ervan. Ondergronds komt een parking met oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsplaatsen. The Bridge is een project van Ghelamco. Het is ontworpen door het Nederlandse architectenbureau UNStudio in samenwerking met Projekt Polsko-Belgiijska Pracownia Architektury.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.