Bitcoin-netwerkstroomstoot beïnvloedt winst, miners diversifiëren


Key takeaways

  • Het Bitcoin-netwerk heeft een ongekende groei in rekenkracht doorgemaakt.
  • Ondanks deze ontwikkeling zijn de winsten voor miners gedaald, waardoor ze alternatieve wegen zijn gaan verkennen.
  • Om zich aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden investeren sommige miners in upgrades van hun apparatuur en diversifiëren ze hun activiteiten.

Het Bitcoin-netwerk heeft onlangs een ongekende piek in rekenkracht gezien, wat een belangrijke mijlpaal is voor de cryptocurrency. Ondanks de positieve ontwikkeling hebben de dalende winsten mijnwerkers gedwongen om alternatieve wegen te verkennen.

De piek in de hashsnelheid van het netwerk geeft aan dat een ongekend aantal miners actief het Bitcoin-netwerk beveiligt. Deze stijging viel echter samen met een opmerkelijke daling van de winstgevendheid van Bitcoin-mijnactiviteiten. Gegevens van investeringsbank Jefferies onthulden dat de dagelijkse inkomsten per exahash, een belangrijke maatstaf, in augustus met 11,8 procent daalden ten opzichte van de voorgaande maand.

Bitcoin-miners passen zich aan veranderende markt aan

Nu Bitcoin een vaste waarde wordt, lijken de dagen van lucratieve mijnbouw te vervagen. De instroom van institutioneel kapitaal en de robuuste netwerkinfrastructuur suggereren dat de cryptocurrency veerkrachtiger is dan ooit. Desondanks is de concurrentie voor kleinere beloningen toegenomen.

Om de financiële druk te verlichten, investeren Bitcoin-mijnwerkers steeds meer in upgrades van hun apparatuur. Marathon Digital en Riot Platforms, twee prominente miners, hebben dit jaar aanzienlijke waardeverliezen geleden. Deze uitdagingen hebben sommige mijnbouwers ertoe aangezet hun activiteiten te diversifiëren. Core Scientific, een toonaangevende beursgenoteerde mijnbouwer, heeft met succes zijn infrastructuur aangepast om kunstmatige intelligentie en krachtige computers te ondersteunen.

Kansen voor AI en HPC benutten

Core Scientific is een lucratieve samenwerking aangegaan met de door Nvidia gesteunde startup CoreWeave om zijn enorme GPU-infrastructuur te gebruiken voor AI- en HPC-toepassingen. Deze stap positioneert Core Scientific als een koploper in de ontluikende datacentermarkt.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.