Polestar start productie in VS

Polestar, een Zweedse fabrikant van elektrische voertuigen (EV’s), heeft een belangrijke stap gezet in het vermijden van hoge tarieven op Chinese auto’s door de productie van de Polestar 3 SUV te starten in de Verenigde Staten. De stap komt op een moment dat veel autofabrikanten plannen versnellen om delen van hun productie naar andere landen te verplaatsen als gevolg van de hoge tarieven die onlangs door de VS en Europa zijn opgelegd.

Het bedrijf, dat voor het grootste deel in handen is van het Chinese Geely, produceert voertuigen in China en exporteert ze naar overzeese markten. De Polestar 3, gemaakt in Volvo’s Amerikaanse fabriek in South Carolina, zal worden verkocht aan klanten in de VS en Europa.

Polestar wil efficiëntie verhogen

Polestar is van plan om de efficiëntie te verhogen door de kosten van materialen en logistiek te verlagen, zodat de cashflow in 2025 break-even kan draaien. Het bedrijf heeft eerder dit jaar al banen geschrapt als onderdeel van de inspanningen om de kosten te beteugelen. Ondanks de hoge rentevoeten die de interesse van de consument in EV’s beïnvloeden, richt Polestar zich op het verhogen van de efficiëntie om zijn concurrentiepositie te behouden.

De overgang naar productie in de VS komt op een moment dat veel bedrijven hun plannen uitstellen en hun prijzen verlagen als gevolg van de inflatie. Polestar is echter vastbesloten om voertuigen te produceren in zijn fabriek in South Carolina, met leveringen die volgende maand beginnen voor Amerikaanse klanten en later dit jaar voor Europese klanten.

Polestar’s ambities voor Europa

Polestar heeft ook ambities om auto’s te produceren in Europa, met plannen om samen te werken met een autofabrikant om zijn voertuigen in de regio te produceren binnen de komende drie tot vijf jaar. Dit zal vergelijkbaar zijn met Polestar’s bestaande partnerschappen met Volvo en Renault. Het bedrijf wil zijn Polestar 4 SUV-coupé’s bouwen in een Zuid-Koreaanse fabriek van Renault Korea, dat deels eigendom is van Geely, voor Europa en de VS.

Polestar’s vorige prestaties

Polestar verkocht 3.555 Polestar 2 sedans in de VS tijdens de eerste helft van dit jaar, volgens schattingen van Kelley Blue Book. Het bedrijf produceert zijn voertuigen in China en exporteert ze naar overzeese markten. Nu de productie in de VS van start gaat, is Polestar klaar voor verdere groei.

De focus van Polestar op het verlagen van de kosten en het verhogen van de efficiëntie zal cruciaal zijn bij het navigeren door de uitdagende marktomstandigheden. Ondanks de uitdagingen blijft het bedrijf zich inzetten om elektrische voertuigen van hoge kwaliteit te produceren en aan de vraag van klanten te voldoen.

Key takeaways

• Polestar is begonnen met de productie van zijn Polestar 3 SUV in de Verenigde Staten.
• De stap is bedoeld om de hoge invoerrechten op auto’s van Chinese makelij te vermijden.
• Polestar wil de efficiëntie verhogen door de kosten te verlagen en de logistiek te verbeteren.
• Het bedrijf streeft ernaar om binnen drie tot vijf jaar auto’s in Europa te produceren.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.