Porsche kijkt naar verdere investeringen

Porsche SE, de meerderheidsaandeelhouder van de Duitse autofabrikant Volkswagen, is financieel in staat om verdere investeringen te overwegen om zijn portefeuille te diversifiëren, vertelt financieel directeur Johannes Lattwein. In een verklaring zei Lattwein dat de financiële middelen het bedrijf aanzienlijke flexibiliteit bieden voor mogelijke investeringen in kern- en portefeuillebeleggingen.

Streven naar actieve portefeuilleontwikkeling

Het bedrijf volgt een actieve aanpak om zijn portefeuille te ontwikkelen. Het huidige beursklimaat, dat wordt gekenmerkt door een daling van de bedrijfswaarderingen, heeft aantrekkelijke mogelijkheden gecreëerd. Deze stap stelt Porsche SE in staat om haar bereik uit te breiden buiten de niet-beursgenoteerde bedrijven, die momenteel het grootste deel van haar portefeuille uitmaken.

Onlangs nam Porsche SE een belang in Flix SE, eigenaar van Greyhound-diensten in Noord-Amerika en FlixBus in Europa. Ze investeerden ook in het Canadese AI-bedrijf Waabi Innovation Inc. Deze diversificatie toont aan dat het bedrijf bereid is om nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Financiële prestaties

In de eerste helft van het jaar rapporteerde Porsche SE een nettoresultaat na belastingen van 2,1 miljard euro, een daling ten opzichte van 2,3 miljard euro vorig jaar. Voor het hele jaar mikt het bedrijf op een nettoresultaat voor belastingen van 3,5-5,5 miljard euro.

Op het gebied van schuldafbouw heeft Porsche SE zijn nettoschuld zien dalen van 5,7 miljard euro aan het einde van vorig jaar naar 5,0 miljard euro per 30 juni, wat binnen de richtlijnen voor dit jaar valt.

Als gevolg van de financiële prestaties is Porsche SE goed uitgerust om verdere investeringen te overwegen en de portefeuille verder te diversifiëren.

Key takeaways

  • Porsche SE is financieel goed gepositioneerd om verdere investeringen te overwegen
  • Het bedrijf volgt actief een aanpak om zijn portfolio te ontwikkelen
  • Recente investeringen in Flix SE en Waabi Innovation Inc. tonen de bereidheid van het bedrijf om nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.