Elon Musk interviewt Donald Trump op X

Miljardair ondernemer Elon Musk gaat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump interviewen op het sociale medianetwerk X, een gebeurtenis die nog meer opschudding zou kunnen veroorzaken in de nu al turbulente Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het interview, gepland om 02.00 uur deze nacht (lokale tijd bij ons), zal Trump de kans geven om weer in de schijnwerpers te komen op een moment dat zijn campagne het moeilijk heeft.

Zijn Democratische rivaal, vicepresident Kamala Harris, heeft Trumps voorsprong in opiniepeilingen tenietgedaan en Democratische kiezers geënthousiasmeerd met een reeks energieke bijeenkomsten. Het interview op Musks sociale mediaplatform zou Trump in staat kunnen stellen om een ander publiek te bereiken dan de conservatieve gelovigen die zijn rally’s bijwonen en zijn interviews op Fox News bekijken.

Het interview zal live worden uitgezonden via het officiële X-account, @realDonaldTrump, van Trump, lezen we op Reuters.

Musk steunde de Democratische president Joe Biden in 2020, maar is sinds de moordpoging op Trump vorige maand naar het kamp van Trump overgestapt. Musk is ook gestart met fondsen te werven om de campagne van Trump te steunen. Het politieke actiecomité wordt nu onderzocht in Michigan voor mogelijke overtredingen van de staatswetten voor het verzamelen van kiezersinformatie.

Controverse

Verwacht wordt dat het interview nog meer controverse zal veroorzaken, gezien Musks geschiedenis van het steunen van Trump en het verminderen van de moderatie van inhoud op het platform. Adverteerders zijn X ontvlucht sinds Musk het kocht in 2022, wat heeft geleid tot een dramatische toename van haatzaaiende uitingen, aldus burgerrechtengroeperingen.

In de afgelopen maanden is Musk betrokken geweest bij nog meer controverses. Hij heeft Biden en de Democratische Partij valselijk beschuldigd van het openen van de Amerikaanse grenzen voor immigranten zonder papieren in een poging om het aantal potentiële Democratische kiezers te verhogen. Niet-burgers mogen niet stemmen in federale verkiezingen.

Musk heeft in november 2023 ook een antisemitisch bericht op X onderschreven waarin werd gezegd dat leden van de Joodse gemeenschap haat zaaien tegen blanken. Musk heeft ook de Anti-Defamation League aangevallen, een non-profit organisatie die antisemitisme bestrijdt. Hij beschuldigde deze organisatie er zonder bewijs van verantwoordelijk te zijn voor een daling van het aantal advertenties op X.

Key Takeaways

  • Elon Musk zal een interview houden met Donald Trump op het sociale medianetwerk X.
  • Het interview gaat door om 02.00 uur deze nacht (lokale tijd in België)
  • Musks geschiedenis van het steunen van Trump en het verminderen van content moderatie kan controverse veroorzaken.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.